De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zomer Jeugddag vervangt Jeugdland in Westenholte

Zomer Jeugddag vervangt Jeugdland in Westenholte
Redactie: Erik-Jan Berends

WESTENHOLTE - In Westenholte wordt op 22 augustus een Zomer Jeugddag gehouden voor alle basisschoolkinderen en de jeugd van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

De jeugddag komt in plaats van Jeugdland dat in Westenholte al 35 jaar in de laatste week van de zomervakantie plaatsvindt in het Stinspark. later is daar Huttendorp aan toegevoegd voor de oudste kinderen van de basisschool.

Thema

“Het thema voor Jeugdland was al gekozen, de voorbereidingen waren van start gegaan maar helaas gooide Corona roet in het eten, meldt voorzitter José de Ruiter van de werkgroep Jeugdland Westenholte. “Met pijn in ons hart hebben de voorzitter van Huttendorp en ik gezamenlijk besloten een streep door de editie van 2020 te zetten. Dat was voor ons en alle kids uit Westenholte een enorme teleurstelling. Na een recente oproep vanuit de gemeente om toch te kijken naar de mogelijkheden om nog iets te doen voor de jeugd in Zwolle zijn we met een aantal werkgroepleden bij elkaar gaan zitten en hebben we besloten één dag te gaan organiseren voor alle jeugd.”

Spooktocht

De ochtend van 22 augustus begint met een spellencircuit voor groep 1, 2, en 3. In de middag is er een vossenjacht voor groep 4, 5 en 6 en in de avond volgt een spooktocht voor groep 7, 8 en klas 1 en 2. De Ruiter: “Binnen precies één maand hebben we enorm veel voorbereidingen en werk te verzetten maar we zijn blij om dit alsnog te kunnen doen. We krijgen daarbij alle medewerking vanuit de gemeente wat betreft vergunningen en vergoedingen.”