<< Ga terug

Zomer in Zwolle

Zomer in Zwolle
Foto: Zwolle on Tour

(door Peter de Jong)

Even buurten bij het ZwolleFonds, het samenwerkingsverband tussen binnenstadondernemers. Gehuisvest in een klein maar heel centraal gelegen pand aan de Thorbeckegracht. Bij binnenkomst gelijk maar even kennis gemaakt met Aukje ‘Bubbly’ Grouwstra, de nieuwe binnenstadmanager. Met haar gaan wij later dit seizoen eens tafelen.

Aan de vooravond van de traditionele Blauwvingerdagen, vier woensdagen in juli, te beginnen komende woensdag 10 juli, vertelt Sigrid van der Wal (Marketing & Communicatie) over het leuke van de Blauwvingerdagen. Dit jaar voor de 44e keer (!). “Als gebruikelijk vindt het evenement door de hele binnenstad plaats. In grote lijnen blijft de opzet zoals die was waarbij er op de Grote Markt echter minder kramen staan. Dat heeft voor een deel te maken met betere zichtlijnen richting de Luttekestraat. Het plein wordt opener.

Van toegevoegde waarde is ook de locatie in en rond het Eiland; een plekje waar je als bezoeker echt even moet gaan kijken. De ondernemers van het Eiland doen dit jaar volop mee. Zo is er 3D painting. Wat koopjesjagers betreft, zij komen volop aan hun trekken, er is muziek, in de Voorstraat een speciaal entertainment programma en de horeca laat zich deze dagen van hun beste kant zien. En, geen toegang want alles is gratis. Er is echter een, belangrijk detail waar wij als ZwolleFonds geen vat op hebben: het weer. Regen is vaak een spelbreker maar bij droog zomerweer, vorig jaar zelfs tropische hitte, verwachten wij toch weer veel bezoekers te mogen verwelkomen.”

Door en door Zwolle

Om wijkbewoners buiten het centrum meer naar de stad te krijgen, heeft het ZwolleFonds een promofilm gemaakt met een gezin – vader, moeder en twee zonen – uit Stadshagen. Deze eerste editie, er volgen meer reportages, is een pilot en zal op diverse manieren worden gedeeld. In de eerste film gaat het gezin een dagje op stap in de Zwolse binnenstad. Eten, drinken, hotspots kijken, rondvaart en een workshop. Dat alles om de binnenstad beter onder de aandacht van wijkbewoners te brengen. De reactie van het gezin na afloop was heel positief. “De binnenstad verandert in snel tempo. Het gezin was aangenaam verrast en heeft andere dingen gezien. Op deze manier ben je toerist in je eigen stad en ga je helemaal genieten van de binnenstad”, aldus Van Der Wal. Een leuk initiatief!

Blauwvingerdagen binnenstad Zwolle: 10, 17, 24 en 31 juli 2019, de gezelligste braderie van Nederland!Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo