De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Zomer in de Nooterhof met Belle de Bij

Zomer in de Nooterhof met Belle de Bij
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Park de Nooterhof en het Earthship zijn vanaf 1 juli weer open voor een vrijwel onbeperkt aantal bezoekers.

Om de zomer te vieren, is er een nieuwe speurtocht door de Nooterhof: Belle de Bij. De speurtocht bestaat uit een tas met een routeboekje met opdrachten en allerlei onderzoeksmaterialen. Belle de Bij, bewoonster van de Nooterhof, neemt kinderen mee op een doe-ontdekkingstocht langs de mooiste en spannendste plekjes van het park. Onderweg leren ze van alles over de natuur.

Tasjes

Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. hebben de speurtocht ontwikkeld. Deelname is gratis. Kinderen kunnen de tocht doen tijdens openingstijden van het park. Belle de Bij is leuk voor kinderen van ongeveer vijf tot tien jaar, begeleid door een ouder of andere volwassene. De organisatie heeft flink wat tasjes gemaakt, dus kinderen kunnen gelijk beginnen als ze in het park zijn. De tas met inhoud leveren ze na afloop weer in.

Regels

Per 1 juli is het park open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 11.00 tot 17.00 uur. De RIVM regels verruimen ook. Het park kan weer vrijwel onbeperkt mensen toelaten, mits de anderhalve meter afstand wordt nageleefd. De toiletten en het Earthship zijn weer open. Er is ook weer drinken en waterijs verkrijgbaar. Nieuw in het assortiment zijn koek en enkele kleine gezonde 'snacks'. Zie voor meer informatie www.nooterhof.nl.