De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'

Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'Ziekenhuis Isala plaatst 'triage-tent'
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Bij ziekenhuis Isala is een triage-tent geplaatst. “De tent is bedoeld om gelijk met corona besmette patiënten van anderen te scheiden. Ze worden hier niet behandeld”, meldt een woordvoerder.

Isala heeft de tent laten plaatsen uit voorzorg. “Wanneer de toeloop van patiënten toeneemt, gaan wij deze tent gebruiken om de zorgvraag te beoordelen”, verduidelijkt de woordvoerder. “En eventueel kan het eerste onderzoek daar plaatsvinden. Op deze manier kunnen wij verdachte of bewezen corona-patiënten scheiden van de overige patiënten. Zo verkleinen wij het besmettingsrisico. Voor patiënten is het belangrijk om te weten dat begeleiders niet mee de tent in mogen. Wij maken een uitzondering voor kinderen. Dan mag een ouder mee de tent in. Overigens komt er in Meppel geen tent omdat corona verdachten naar Zwolle gaan omdat hier een intensive care is.”

Toestroom
Artsen en medewerkers van de Spoed Eisende Hulp (SEH) doen hun werk in de tent. Met de plaatsing ervan wil het ziekenhuis voorkomen dat mogelijk besmette mensen het gebouw in gaan. Wanneer de tent in gebruik wordt genomen, hangt af van de toestroom van nieuwe patiënten. “Dit kan per dag/moment verschillen”, aldus de woordvoerder. “Zoals we het voor nu kunnen inschatten, verwachten we dat we met de huidige tent de toestroom van nieuwe patiënten goed aankunnen.”