De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Zieke Tobias viert groots kampioensfeest

Zieke Tobias viert groots kampioensfeestZieke Tobias viert groots kampioensfeestZieke Tobias viert groots kampioensfeestZieke Tobias viert groots kampioensfeest
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Topvolleybalster Manon Flier reikte zaterdag de kampioensbeker uit aan de 12-jarige Tobias. Hij ‘speelde’ met zijn volleybalteam op het centercourt van het Landstede Sportcentrum de laatste wedstrijd van het seizoen.

Hij is het seizoen begonnen in het talentvolle jongensteam Voorsterslag/VC Zwolle JC1. De impact op het team was groot toen het bericht over Tobias werd gedeeld dat er hersenstamkanker bij hem is geconstateerd. Tobias is de rest van het seizoen betrokken gebleven bij zijn team. Ze hebben gestreden, net als Tobias. Met Tobias via een online verbinding tijdens competitiewedstrijden hebben ze zich geknokt naar de eerste plaats in de hoofdklasse jongens C. Tobias kreeg eind november 2017 landelijke bekendheid in de geschreven pers, social media en op radio en televisie met zijn oproep om verjaardagskaarten. Meer dan 40.000 kaarten kreeg hij op zijn verjaardag.