De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Zesde editie AsRENdorp loopt langzamerhand vol

Zesde editie AsRENdorp loopt langzamerhand vol
Deelnemers 10K AsRenDorp 2016
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - De zesde editie van hardloopevenement AsRENdorp is op zondag 30 juni. Evenals vorig jaar zit een onderdeel al voortijdig vol.

Voor de KinderREN over 500 meter zijn geen startbewijzen meer verkrijgbaar. Nadat de organisatie twee weken geleden heeft gemeld dat dit onderdeel bijna vol zat, bleven de aanmeldingen binnenstromen. Natuurlijk vindt de organisatie het jammer voor de kinderen die nu niet meer kunnen meelopen, maar naast het plezier heeft ze ook de veiligheid hoog in het vaandel staan. De AsRENdorp kent ook dit jaar weer een muzikale warming-up. Daarna start de KinderREN. De kinderen kunnen 500, 750, 1.000 of 1.500 meter rennen in rondjes van 250 meter. Daarna komen de volwassenen voor de 5 kilometer en de 10 kilometer in rondjes van 2,5 kilometer. G-lopers zijn ook van harte welkom. Zij kunnen meedoen aan de 1.500 meter of de 5 kilometer.

Het Assendorperplein wordt weer omgetoverd tot feestplein. Met AsSPEELdorp, een aantal attracties voor kinderen, en AsEETdorp, met foodbakfietsen van Franck en het Weeshuys. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj ADD en live-muziek.

Ook dit jaar heeft de organisatie weer heel veel vrijwilligers nodig om dit loopevenement tot een succes te brengen. Veel mensen hebben zich inmiddels aangemeld. De organisatie kan echter nog een aantal mensen gebruiken, met name als verkeersregelaar. Het is een paar uurtjes werk voor een lunchpakket, een warme hap en een paar consumptiebonnen.

Houd de site www.asrendorp.nl in de gaten en/of volg het evenement op www.facebook.com/asrendorp en www.twitter.com/asrendorp.