<< Ga terug

World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle is donderdagavond geopend

World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle is donderdagavond geopend
Foto: Eigen foto

BINNENSTAD - Op donderdagavond 12 december is er eenmalig de mogelijkheid om tot 22.00 uur een bezoek te brengen aan de World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle in Academiehuis de Grote Kerk.

In principe zou de wereldberoemde tentoonstelling alleen overdag te bezichtigen zijn, maar de sfeer van de donkere avond in combinatie met de prachtig belichte tentoonstelling en intiem verlichte kerk bleek zo bijzonder, dat de organisatie dit graag wil delen. Daarom is besloten het ‘venster op de wereld’ eenmalig op deze avond toegankelijk te maken.

Verdieping

“De World Press Photo is dit jaar absoluut de moeite waard.”, zo reageren veel bezoekers op de wereldberoemde tentoonstelling die op dit moment in Academiehuis de Grote Kerk te zien is. De foto’s en verhalen zijn indrukwekkend en de gratis beschikbare audiotour biedt een bijzondere verdieping. “Het is alsof de fotograaf naast je staat en je het verhaal vertelt.”, zegt één van de scholieren die met zijn klas de tentoonstelling bezoekt. Projectleider vanuit het Academiehuis Gerben Pol: “We zijn erg blij met deze toevoeging, waarvoor we dank verschuldigd zijn aan het Hervomd Weeshuis en het Zwolle Fonds. Zonder hun bijdrage was dit niet gelukt.” De tentoonstelling biedt een venster op de wereld, waarin heftige, maar zeker ook bemoedigende en bijzondere verhalen vastgelegd zijn door wereldberoemde fotografen.

Sfeer

Naast de reguliere openingstijden overdag is er op donderdag 12 december een eenmalige avondopenstelling. “De tentoonstelling is prachtig uitgelicht door partner Smash AV en in de bewust minimaal verlichte Grote of St. Michaëlskerk geeft dit, als het donker is, een heel bijzondere sfeer”, aldus Gerben. “Dit zien we vooral een uurtje voor sluitingstijd, als het wat begint te schemeren. Omdat het zo mooi is hebben we besloten een avond open te gaan om iedereen die dat wil de kans te bieden dit mee te maken.” De tentoonstelling blijft donderdag tot 22.00 uur ’s avonds toegankelijk. Dit kan mede dankzij extra inzet van de enthousiaste studenten van Landstede, die de tentoonstelling dagelijks van menskracht voorzien.

Storytelling

De World Press Photo Exhibition 2019 Zwolle is te zien tot en met 22 december van dinsdag tot en met zondag tussen 11.00 uur en 17.00 uur in Academiehuis de Grote Kerk aan de Grote Markt in Zwolle. De tentoonstelling is dit jaar uitgebreid met de Digital Storytelling Contest (bewegend beeld), met dank aan de samenwerking met Filmtheater Fraterhuis. De betrokken ‘Zwolse Kunstvrienden’ dragen de tentoonstelling ook een warm hart toe en steunen deze met een financiële bijdrage. Hiermee kon de zichtbaarheid van de tentoonstelling in de stad aanzienlijk vergroot worden. Hun motto is: ‘Kunst genieten. Kunst ondersteunen. Samen gaan voor kunst.’ Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa in de Grote Kerk.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo