<< Ga terug

Winnaars Minecrafttoernooi presenteren werk in de Grote Kerk

Winnaars Minecrafttoernooi presenteren werk in de Grote Kerk
Foto: Eigen foto

BINNENSTAD - De drie prijswinnaars van het Minecrafttoernooi 2019 presenteren tijdens Open Monumentendag op 14 september hun gebouw in de Grote Kerk.

Bezoekers kunnen de gebouwen van de binnen- en buitenkant bekijken in virtual reality. Het thema van het Minecrafttoernooi van dit jaar is ‘de verdwenen stad’. Een groep enthousiaste Minecraftspelers heeft karakteristieke gebouwen uit het verleden, zoals de Diezerpoort, het Gouverneurshuis en het Eekmolenbolwerk weer tot leven geroepen. Een jury heeft de inzendingen beoordeeld en drie winnaars uitgekozen. De winnaars Dene Jorna en Fenn Topper, Remco Meinen en Hanna Bergwerff zijn aanwezig om hun gebouwde monument te laten zien en toe te lichten. Bezoekers kunnen vervolgens stemmen voor de publieksprijs.

De presentatie begint om 12.00 uur in de Grote Kerk en duurt tot 15.00 uur. Om 16.00 uur reiken wethouder Monique Schuttenbeld en directeur Stadkamer Astrid Vrolijk de publieksprijs uit. Het Minecrafttoernooi is een initiatief van de gemeente Zwolle en Stadkamer Zwolle en wordt ondersteund door het Historisch Centrum Overijssel.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo