<< Ga terug

Windesheim neemt gebouw X na de herfstvakantie weer in gebruik

Windesheim neemt gebouw X na de herfstvakantie weer in gebruik
Foto: Erik-Jan Berends

ZWOLLE-ZUID – “Het herstel van de vloeren van gebouw X verloopt voorspoedig”, meldt Hogeschool Windesheim in een persbericht. De planning is om het gebouw na de herfstvakantie weer in gebruik te nemen.

“Samen met de aannemer hebben we op basis van de tests en eerste plaatsingen van de bollenankers een definitieve planning gemaakt. Een reĆ«le planning, met als doel om het gebouw na de toetsweken van week 44 en 45 weer in gebruik te nemen: dan beginnen de lessen van periode 2”, aldus de hogeschool.

Collegevoorzitter Henk Hagoort: “In twee groepen worden stuk voor stuk de vloeren hersteld, waarbij van boven naar beneden wordt gewerkt. Zodra een verdieping is afgerond, kunnen we gelijk aan de slag met de voorbereidingen op het weer in gebruik nemen van het gebouw. We verwachten daarom dat de uiteindelijke verhuizing in de tweede toetsweek na de herfstvakantie kan plaatsvinden en we in week 46 het gebouw weer kunnen gebruiken.”

Voor de studio’s van Journalistiek geldt een langere doorlooptijd. De vloeren worden wel meegenomen in het herstelproces van de komende maanden, maar het herinrichten van de ruimtes kost meer tijd. Hagoort: “We proberen de studio’s na de kerstvakantie weer in gebruik te nemen. Voor de contractactiviteiten zijn tot het einde van het jaar ruimtes gehuurd aan de Koggelaan. Ook hiervoor geldt dat deze na de kerstvakantie weer in gebouw X terechtkunnen.”

Windesheim sloot gebouw X in oktober 2017 omdat de vloerconstructie niet voldeed aan de meest recente veiligheidsrichtlijnen. De vloeren worden nu hersteld met bollenankers. Daarbij wordt in de plastic bollen geboord die onderdeel zijn van de bollenplaatvloeren. De bollen worden voorzien van een spananker en vervolgens gevuld met injectiemortel, waardoor de schuifspanning onder de in oktober 2017 vastgestelde nieuwe veiligheidsnorm komt.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo