De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Willeke Klapwijk opent ruilpunt voor kleertjes

Willeke Klapwijk opent ruilpunt voor kleertjes
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

AA-LANDEN – Willeke Klapwijk is als vrijwilliger de trekker van het KrijgdeKleertjes ruilpunt in Zwolle. Wie kinderkleertjes over heeft, kan deze (gewassen!) bij haar langsbrengen aan de Barneveldsebeek 18 in de wijk Aa-landen.

Klapwijk beheert een voorraad schone, zo goed als nieuwe kleertjes in de maten 50 tot en met 128. Gevers mogen in ruil kiezen uit kleertjes in al deze maten. Alleen doneren van kleding mag ook. “Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten legen, dat is de gedachte”, aldus Klapwijk.

De website KrijgdeKleertjes.nl bestaat al sinds 2012 en inmiddels zijn er 19 ruilpunten waar mensen 'live' kunnen ruilen. Klapwijk heeft erg veel zin om te beginnen. “Duurzaamheid vind ik heel belangrijk en ik vind het tegelijk fijn als iets niet teveel geld kost. KrijgdeKleertjes past hier precies bij. Door de kleertjes die we over hebben niet weg te gooien en steeds nieuwe kleertjes te kopen, maar te ruilen, gaan we duurzaam met de wereld om. Zo kunnen onze kinderen later ook nog van een mooie wereld genieten.”

Aan de Barneveldsebeek is vanaf 1 februari elke twee weken een ruilochtend. Deze valt in alle oneven weken op woensdag. De komende maanden kunnen ruilers terecht op 1 en 15 februari en 1, 15 en 29 maart van 10.00 tot 12.00 uur. Wie wil langskomen, kan zich aanmelden door te e-mailen naar krijgdekleertjes.zwolle@gmail.com.

De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is een website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Om nog meer spullen een tweede leven te geven zijn er de KrijgdeKleertjes ruilpunten. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Zie voor meer informatie www.krijgdekleertjes.nl.