De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Wethouder Schuttenbeld ontvangt eerste magazine Ecopolitan

Wethouder Schuttenbeld ontvangt eerste magazine Ecopolitan
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Het was even wennen voor wethouder Monique Schuttenbeld. Na maanden beeldbellen was Map Renes vrijdag de eerste gast die ze in levenden lijve op het stadhuis ontving.

Map, die zich onder andere als Groenkapje inzet voor duurzame mode, heeft tijdens de corona lockdown niet stilgezeten. Ze maakte een nieuw tijdschrift voor duurzame mode genaamd Ecopolitan. Vrijdag bood Map wethouder Monique Schuttenbeld het eerste exemplaar aan. Het tijdschrift geeft veel informatie over duurzame merken, creatieve initiatieven en de stand van zaken.

Duurzame dinsdag

Vrijdag is ook bekend geworden dat de Ecopolitian is ingediend voor Duurzame dinsdag, een initiatief om duurzame projecten onder de aandacht te brengen van de Haagse politiek. Duurzame dinsdag is de eerste dinsdag van september. Er wordt dan een duurzaamheidskoffer vol uiteenlopende duurzaamheidsinitiatieven aangeboden aan de Haagse politiek, dit jaar met een Zwols tintje dus. Meer over Map Renes en het tijdschrift Ecopolitain in de eerstvolgende papieren editie van de Swollenaer op 17 juni.

Het tijdschrift is hier online te bekijken. https://issuu.com/ijgenweis/docs/ecopolition-no01