De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Wethouder René de Heer opent Park de Stadshoeve

Wethouder René de Heer opent Park de Stadshoeve
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

STADSHAGEN – Wethouder René de Heer verricht op donderdag 21 september om 17.00 uur de officiële opening van Park de Stadshoeve.

Op zaterdag 23 september is er van 10.00 tot 16.00 uur een open dag bij het park. Het groene park in hartje Stadshagen is opgezet als een leerzame ontmoetingsplek voor de bewoners van de wijk Stadshagen en directe omgeving. Het park, dat wandelend vanaf het winkelcentrum is te bereiken, is een project van wijkbewoners, een initiatief dat door de gemeente Zwolle wordt toegejuicht. Momenteel zetten vijftig vrijwilligers verdeeld over acht werkgroepen zich in voor jong en oud. Voorzitter Martin Hendriksen zorgt ervoor dat alles in goede banen wordt geleid en alle plannen goed op elkaar worden afgestemd.

In het park kunnen kinderen avontuurlijk spelen, met boerderijdieren knuffelen en samen met (groot)ouders leren over de natuur. In het ontmoetingscentrum, een multifunctioneel gemeenschapsgebouw, worden evenementen voor onder meer scholen en verzorgingshuizen georganiseerd. Ook kunnen bedrijven gebruikmaken van de ruimten voor netwerkbijeenkomsten, vergaderingen of flexwerken. Op 1 september is onder hetzelfde dak Bistro de Stadshoeve geopend. “We zijn enorm trots op wat we nu al hebben gerealiseerd. In de nabije toekomst zijn we nog veel meer van plan”, aldus Hendriksen.

Na de officiële opening houdt Park de Stadshoeve meteen op zaterdag 23 september van 10.00 tot 16.00 uur de open dag. Iedereen kan dan een rondleiding door het park krijgen en veel leren over de geschiedenis van Werkeren. Ook zijn er dan tal van gratis activiteiten voor kinderen zoals grote springkussens, long boarden op een speciaal parcours, je eigen schilderij of minituintje maken en zelf pannenkoeken bakken.

Meer informatie is te vinden op de site www.parkdestadshoeve.nl.