De Swollenaer

Dinsdag, 7 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Werken bij Frion? Persoonlijkheid geeft de doorslag

Werken bij Frion? Persoonlijkheid geeft de doorslag
Ingezonden door: Janine Schouwstra

Nieuwe aanpak om medewerkers te werven
Werken bij Frion? Persoonlijkheid geeft de doorslag
In de zoektocht naar geschikte professionals gooit Frion het over een nieuwe boeg. Niet je opleiding geeft de doorslag, maar je persoonlijkheid. Sta je stevig in je schoenen en heb je een groot hart? Dan kun je aan de slag bij Frion. De komende periode gaat Frion de nieuwe aanpak op verschillende manieren onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld tijdens een meet&greet in de maand december.

Opleiding van Frion
Naar verwachting zijn in 2020 duizenden nieuwe zorgmedewerkers in Nederland nodig. Frion wil genoeg geschikte mensen blijven aantrekken en maakt daarom deze keus. Trijn van der Meulen, bestuurslid van Frion: “Ik geloof niet in schaarste, maar in anders kijken. Ik geloof in kansen en mogelijkheden voor jongeren, zij-instromers en carrière-switchers die willen werken bij Frion. Daarom kiezen wij voor deze aanpak.”

Wakkere professionals
Mensen die bij Frion werken zijn enthousiast over de ruimte die ze krijgen om hun vak uit te oefenen. Geen dag is hetzelfde en omdat er geen managers zijn, zoek je samen met collega’s, cliënten en hun familie uit wat het beste is. Dat vraagt een bepaald type mens blijkt steeds weer. Mensen die blij worden van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Die een groot hart hebben, maar zich ook niet zomaar uit het veld laten slaan. “Wij noemen dat ‘wakkere professionals’. Heb je dat in huis, dan kun je van ons de benodigde opleiding krijgen en je ook verder ontwikkelen en specialiseren”, aldus Van der Meulen.

Van bedrijfsleider naar begeleider
Peter van der Weijde heeft in het verleden al de overstap naar Frion gemaakt en heeft daar geen moment spijt van gehad. Hij was bedrijfsleider en is nu begeleider op een van de locaties in Zwolle. Peter: “Het drijft me elke dag om mensen te ondersteunen. Het geeft zo veel voldoening als je iets betekent voor mensen. Er zíjn, begrip hebben en oprecht geïnteresseerd zijn. Niet vanuit een belang, maar echt. Ik moet dit gewoon doen.”

Cliënten onderdeel sollicitatieprocedure
Gekwalificeerde professionals en professionals in opleiding blijven we ook werven. Maar voor iedereen geldt: je moet wel door een selectieprocedure heen komen. Een van de onderdelen daarin is een gesprek met cliënten of naasten. Van der Meulen: “Cliënten staan bij ons centraal. Dat zie je overal in terug, dus ook in de sollicitatieprocedure.”

Meet&greet in december
Op 5, 6, 18 en 20 december organiseert Frion meet&greets. Marjolijn Snippe, adviseur Bedrijfsvoering en Advies; ‘Tijdens een meet&greet maken (toekomstige) professionals op een laagdrempelige manier kennis met Frion. Wat doen wij? Waar staan wij voor en waar gaan wij voor? Hoe is het om bij Frion te werken en wat kunnen wij je bieden? Andersom maken wij graag kennis met jou: Wie ben je, wat zoek jij in je werk en wat kan jouw bijdrage zijn voor onze cliënten? Kortom: een eerste ontmoeting om te kijken of er een basis is voor een match. Aanmelden kan via www.medewerkerbijfrion.nl.”