De Swollenaer

Zaterdag, 15 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Weeshuis deelt 29.000 euro uit

Weeshuis deelt 29.000 euro uit
Foto: archieffoto
Redactie: Enrico Kolk

ZWOLLE – Dertien initiatieven voor de Zwolse jeugd krijgen een subsidie van het Hervormd Weeshuis Zwolle. In totaal wordt er 29.000 euro uitgekeerd.

Op het gebied van gezondheidszorg (inclusief gehandicaptenzorg) ontvangt Toegankelijk Zwolle een bijdrage voor hun project ‘Leven met een beperking’ waarmee ze jongeren op allerlei manieren laten ervaren hoe het is om te leven met een beperking. In de categorie algemeen jeugdwerk krijgen stichting Reis met je hart financiële steun voor vakanties voor economisch kansarme gezinnen en stichting Noodfonds voor diverse schuldhulpprojecten.

Daarnaast ontvangt Kidskledingruil038 een bijdrage voor de inrichting van de ruimte bij Travers Welzijn Dieze om kleding te verzamelen voor de tweewekelijkse kinderkledingruilbeurzen. Wat betreft het onderwijs wordt Buro Ruis financieel gesteund in de online Bruisweken aan het begin van het nieuwe schooljaar.

In de categorie sport mag Voetbal Sport Windesheim rekenen op geld voor de aanschaf van doeltjes en kan Stichting Open Peppercup een bijdrage verwachten voor het internationale karatetoernooi dat in 2021 in Zwolle wordt gehouden. Dankzij de gift die het Weeshuis heeft ontvangen van voormalige Kiwanis Club Zwolle kan Indoor Skatepark een bijdrage verwachten voor de aanleg van een bovenverdieping in het skatepark. Op het gebied van cultuur krijgt stichting Kunsteducatie een bijdrage voor JamDrive, een tournee langs diverse locaties om vanuit voertuigen op te treden. Stichting PNT ontvangt een bijdrage voor de verteltheatervoorstelling Atuk (8+) over omgaan met verlies.

Stichting De Jonge Honden II ontvangt subsidie voor de familievoorstelling ‘De gevallen keizer’ over Wilhelm II. Stichting Exploitatie Sassenpoort ontvangt een aanvullende bijdrage voor het videoproject en bijbehorende workshop in het kader van hun theatervoorstelling ‘Dit nooit weer’ die vanwege de coronapandemie een jaar is uitgesteld. Tot slot krijgt het Benjamin Britten Orkest een bijdrage voor hun project ‘Het Britten bruist buiten’.

Het bestuur van de stichting Hervormd Weeshuis Zwolle zegt in vijf momenten per jaar subsidies toe aan projecten die bijdragen aan de educatie en duurzame ontwikkeling van Zwolse jongeren tot en met 25 jaar. Ondanks de coronapandemie zijn genoeg organisaties bezig met het ontwikkelen en plannen van nieuwe jeugdprojecten, dus ontvangt ook het Weeshuis aanvragen uit diverse hoeken. Verzoeken voor de vierde beslisronde van dit jaar kunnen tot maandag 14 september 17.00 uur ingediend worden.

Stichting Het Hervormd Weeshuis is een vermogensfonds dat via financiële bijdragen de Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt. Meer informatie is te vinden op www.hervormdweeshuiszwolle.nl.