De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Waterschap stopt met organisatie DrogeVoeten Run

Waterschap stopt met organisatie DrogeVoeten Run
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) stopt met de DrogeVoeten Run. De run was verbonden aan het project Ruimte voor de Rivier, dat als doel heeft Zwolle veiliger te maken tegen hoogwater op de IJssel.

Omdat het project is afgerond, komt er ook een einde aan de populaire familierun, meldt het waterschap. Kijkend naar het succes van de DrogeVoeten Run, bekijkt het wel of een soortgelijk evenement kan worden ondergebracht bij toekomstige projecten. De afgelopen jaren groeide de DrogeVoeten Run uit tot een begrip in de regio Zwolle en verwierf het een vaste plek op de hardloopkalander. De run onderscheidde zich met de ‘anders dan normale opzet’. Aan de DrogeVoeten Run kon iedereen meedoen en stonden lol en plezier voorop. Zo ontstond er ieder jaar een gemêleerd gezelschap van vaders, moeders, kinderen, opa's, oma’s en zelfs hele gezinnen die samen een gekleurd lint vormden dwars door de uiterwaarden langs de IJssel. Een gezellige loop, zonder tijdklok en competitie-element, maar wel met een gekleurd functioneel hardloopshirt.

Vanaf 2012 holden ieder jaar tussen de vierhonderd en zeshonderd deelnemers door het projectgebied. De eerste twee keer nog schoon en droog, de edities daarna kwam er ook veel modder, zand en water bij kijken. De DrogeVoeten Run werd georganiseerd door WDODelta, Run2Day Zwolle, biologische schapenmelkerij De Vreugdehoeve en aannemer Van den Biggelaar/Ploegam.