De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Warmlopers halen ruim 35.000 euro op voor goede doelen

Warmlopers halen ruim 35.000 euro op voor goede doelen
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Hardloopgroep de Warmlopers heeft met de deelname aan de Zwolse Halve Marathon dit jaar ruim 35.000 euro bij elkaar gelopen. Dit werd dinsdagavond bekendgemaakt bij de overhandiging van de cheques aan de goede doelen van dit jaar: de Gift City en de Boerderij van Nambikay.

De hardloopbeweging zamelt sinds 2007 geld in met deelname aan de Zwolse Halve Marathon. Jaarlijks doen er gemiddeld ruim zestig mensen mee. Dit jaar deden er bijna honderd Warmlopers mee. Onder hen ook weer 25 leerlingen van het Greijdanus College en een aantal lopers van de Gift City. De Citywerkers hadden zich spontaan aangemeld toen bekend werd dat de Gift City gekozen was als één van de twee goede doelen. Begeleid door nestor Jan Bakker van de Warmlopers en Eddie Sevink van Run2Day hebben zij hard getraind voor de 4 Engelse Mijl. En ze hebben de finish gehaald.

De grote groep Warmlopers heeft samen heel veel sponsors warm gemaakt om bij te dragen. Ook zijn er via diverse sponsoracties verschillende (grote) bedragen opgehaald. In totaal konden de Warmlopers een bedrag van 10.843 euro overhandigen aan Harry Wilbrink van de Gift City en 25.810 euro aan Gerben Palland namens de Boerderij van Nambikay. In totaal hebben de Warmlopers sinds 2007 al 230.000 euro bij elkaar gelopen voor achttien goede doelen.

Een van de sponsoracties was een schoolbreed project op de GBS De Sprankel van locatiedirecteur én Warmloper Chris Dam. Omdat de kinderen van het gezin achter de Boerderij van Nambikay op De Sprankel zaten, was de animo onder de leerlingen erg groot. Alle kinderen samen hebben met deze sponsoractie alleen al ruim 6.700 euro opgehaald.

De Warmlopers kijken terug op een mooie sportieve prestatie en een geweldig eindresultaat van de sponsorinspanningen. Aan het einde van de avond werden onder het genot van een hapje en een drankje daarom alweer plannen gemaakt voor de nabije toekomst, op weg naar deelname aan de Zwolse Halve Marathon in 2018.

De Gift City

De Gift City biedt met het City Café/Keuken, de Twinkelwinkel, City Meubelloods en het Talentenbureau een plek waar kansen en ontmoetingen worden gecreëerd voor Citywerkers, bedrijven en vrijwilligers. Citywerkers bestaan onder andere uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een psychische of lichamelijke beperking en mensen met een uitkering.

Boerderij van Nambikay

Nambikay betekent hoop. Uthayan en Jakolien Meas geven een groot deel van hun leven om bij te dragen aan een hoopvolle toekomst voor het vroeger door oorlog geteisterde noorden en oosten van Sri Lanka. Samen met hun kinderen Hannah, Nathan en Daniël verblijven zij nu een jaar lang dichtbij de boerderij om die verder op te bouwen. Het bedrijf biedt werkgelegenheid en is een bron van inspiratie voor haar omgeving.