De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Wandelen naar nieuw begin

Wandelen naar nieuw begin
Wandelcoach Anne Kremer
Foto: Berry Wognum
Redactie: Enrico Kolk

ZWOLLE - Onder leiding van wandelcoach Anne Kremer van Bosbureau hebben vijf deelnemers de eerste stappen naar een nieuw begin gezet. JobOn, de landelijke community voor werkzoekenden, in juli en augustus 100 wandelevents in heel Nederland voor iedereen die op zoek is naar een passende baan.

De wandellocatie was het Engelse Werk, waar de wandeling begon met mindful wandelen. Daarna volgden verschillende opdrachten waarmee de deelnemers nieuwe inzichten kregen. Het thema daarvoor was: ‘Waar krijg je energie van en wat kost je energie?’.

Een opdracht daarbij was het uitzoeken een lievelingsboom en zich te verplaatsen in de boom. “Dat is geen makkelijke opdracht maar wel een die wat teweeg bracht bij een aantal van de deelnemers”, laat JobOn weten. Ook moesten er actiepunten worden opgeschreven op een post-it. Dat zijn de actiepunten voor de deelnemers waar Anne later bij de deelnemers nog op terugkomt.

“De zomer is voor velen de periode om nieuwe energie op te doen en plannen te maken voor de rest van het jaar. Zeker als je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit het ideale moment om je doelen vorm te geven”, aldus JobOn. In ruim 25 steden gaan deelnemers op JobOn-Tour en leggen zij niet alleen contacten met andere werkzoekenden, ze zetten ook samen stappen om verder te komen in hun loopbaan. Het doel is om met de 25 steden een miljoen passen te behalen.