De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Vrouwenvereniging Passage viert vijftigjarig jubileum

Vrouwenvereniging Passage viert vijftigjarig jubileum
Foto: Eva Posthuma
Redactie: Erik-Jan Berends

WESTENHOLTE - De leden van de christelijk-maatschappelijke vereniging Passage in Westenholte-Spoolde genieten op dinsdag 21 november van een optreden van troubadour Gery Groot Zwaaftink. Aanleiding voor deze avond vol liedjes en verhalen is het vijftigjarig jubileum van deze afdeling van Passage.

De groep, die 55 leden telt, komt maandelijks bij elkaar, op de derde dinsdagavond van de maand tussen 20.00 en 22.00 uur in de Stinskerk. “De activiteiten die we organiseren, variëren”, zegt penningmeester Rita Fokkens. “De ene keer is het een lezing over een cultureel onderwerp, de andere keer een creatieve avond. Ook kunnen leden die iets bijzonders hebben meegemaakt, daarover vertellen. Zo zijn twee leden naar het Afrikaanse land Malawi geweest om vrijwilligerswerk te doen. Ze kwamen met prachtige verhalen terug. Daarnaast hebben we een leeskring. Met een groepje lezen we boeken die we tijdens bijeenkomsten bespreken.”

De vereniging heeft een christelijke grondslag, maar staat volgens Fokkens open voor alle vrouwen, ongeacht achtergrond of religie. “Het gaat om de onderlinge band die de leden met elkaar hebben. We staan als vriendinnen voor elkaar klaar. Wanneer een lid een moeilijke tijd doormaakt, bijvoorbeeld doordat de partner is overleden, gaan bestuursleden op bezoek. En wanneer iemand een tijdje niet komt, informeren we of er misschien iets aan de hand is en of we kunnen helpen.” Volgens Fokkens past dit omkijken naar elkaar bij het karakter van de wijk Westenholte-Spoolde. “Dit is net een dorp. Hier kijken we echt nog naar elkaar om.”

Omdat het ledenbestand vergrijst, grijpt Fokkens de gelegenheid aan om een oproepje te doen. “We zouden het leuk vinden om een aantal jonge leden bij de groep te verwelkomen.” Belangstellenden kunnen contact opnemen met rita_fokkens@live.nl.

Passage ontving van het Zwolse fonds De Gasthuizen een bijdrage voor het organiseren van de jubileumavond. Fokkens: “Daardoor kunnen we er een echte feestavond van maken, met een hapje en een drankje en het optreden van Gery Groot Zwaaftink.” De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.