De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vrijwilligers welkom bij halve marathon Zwolle

Vrijwilligers welkom bij halve marathon Zwolle
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – De Zwolse binnenstad staat op zaterdagavond 9 juni weer in het teken van het jaarlijkse halve marathonfestival. Om het loopfeest in goede banen te leiden, kan de organisatie de hulp gebruiken van nog twintig vrijwilligers.

Zij worden ingezet om langs het parcours de nodige zaken te regelen. Uiteraard worden ze vooraf goed geinstrueerd over hun taken. Belangstellenden kunnen zich melden via e-mail info@halvemarathonzwolle.nl.

In totaal doen er deze zaterdag zo’n 8.500 atleten mee aan het Zwolse loopfestijn dat wordt opgevrolijkt met talrijke muziekoptredens. Internationale toppers als Rose Chelimo (Bahrein) en Fancy Chemutai (Kenia) gaan met een aantal andere sterke dames uitvechten wie de winst in de Overijsselse hoofdstad naar zich toe mag trekken. Hellen Berger-De Vries zal opnieuw proberen om als snelste Zwolse te finishen. Bij de mannen verdedigt de Keniaan Richard Mengich zijn titel. Mengich, winnaar van de laatste drie edities in Zwolle, krijgt geduchte tegenstand van onder meer zijn landgenoot Peter Kwemoi, vorig jaar tweede in Zwolle, en nieuwe Keniaanse talenten als Benard Kipkemoi, Isaac Too, Benard Kipkorir en Gilbert Bii.

Op de Wavin 4 Engelse Mijlen maakt Dolf Jansen onder nummer 5000 zijn opwachting. Het is voor de gedreven cabaretier sinds lange tijd dat hij weer deelneemt aan een wedstrijd. De start van de 4 Engelse mijlen is om 19.15 uur. Bij de halve marathon starten de wedstrijddames om 20.07.14 uur, de mannen starten 7 minuten en 46 seconden later om exact 20.15 uur.