De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vrijwilligers maken 2.550 kerstpakketten in twee avonden

Vrijwilligers maken 2.550 kerstpakketten in twee avonden
Foto: Peter van der Lingen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE – Zo’n achthonderd vrijwilligers van de kerstpakkettenactie Zwolle 2017 hebben in nog geen week tijd ruim vijftigduizend producten ingezameld en 2.550 kerstpakketten ingepakt voor sociale minima in Zwolle.

De organisatie meldt onder de indruk te zijn van de saamhorigheid en liefde die voelbaar was bij vrijwilligers en organisaties. “Na de inzameldagen bleek er een tekort aan financiële middelen om de laatste ruim achtduizend producten in te zamelen. Een oproep in de media bracht een stortvloed aan reacties op gang: al op de eerste inpakavond konden we melden dat er ruim voldoende geld was binnengekomen om alle bestelde kerstdozen van producten te voorzien.”

Naast geld ontving de organisatie ook donaties in de vorm van koffie en koekjes, veel hartelijk woorden en mooie wensen. “Geweldig. En goed om te weten: élke binnengekomen euro gaat naar sociale minima in Zwolle. Hoe dat vorm krijgt, bekijken we in de loop van het jaar. Houd onze Facebookpagina in de gaten voor updates en informatie.”

Volgens de organisatoren is de jaarlijkse actie is er echt één ván Zwollenaren, vóór Zwollenaren. “Gemiddeld geeft elk Zwols huishouden een product of een gift. Het is ons kerstcadeau dat we zo liefde mogen doorgeven en heel de stad op deze manier het feest van Kerst viert. Voor alle vrijwilligers die dat mede mogelijk hebben gemaakt: uw bijdrage betekent heel veel voor onze stadsgenoten die het minder hebben en maakt Zwolle een stad om trots op te zijn. Hartelijk dank daarvoor.”

Zie voor meer informatie, foto’s van het inzamelen, vervoeren, sorteren en inpakken én meer de Facebookpagina van KerstZwolle of kijk op www.kerstzwolle.nl. De organisatie vraagt bijzondere ervaringen of foto's vooral te delen via Facebook.