De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Vrijheid, wat doe je er de rest van het jaar mee?

Vrijheid, wat doe je er de rest van het jaar mee?
Foto: Shutterstock
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Vrijheid, wat doe je er de rest van het jaar mee? Dat is de vraag die Club Cele op 7 mei wil onderzoeken. De Talk of the Town Zwolle begint om 20.30 uur in de foyer van schouwburg Odeon aan de Blijmarkt.

De mensen van Club Cele en de bezoekers gaan in gesprek met Theater na de Dam en verschillende Zwolse gezelschappen die meedoen aan dit project. “We willen niet vergeten dat er oorlogen zijn geweest en dat er nog steeds oorlogen aan de gang zijn”, aldus de mensen achter Club Cele. “De piek van herdenking op 4 en 5 mei is natuurlijk heel goed, maar hoe denk jij de rest van het jaar eigenlijk na over je vrijheid? Tijdens de Meet Up op 7 mei gaan we hierover in gesprek met Hanna Timmers, projectleider van Theater na de Dam, en de verschillende Zwolse gezelschappen die meedoen aan dit project, zoals Pauwergirls, Jut en Jul en Theatergroep De Jonge Honden. Zijn de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds relevant voor het hier en nu? We willen het met elkaar hebben hoe jij omgaat met je vrijheid in je dagelijkse leven en aandacht vragen voor herdenken, op welke dag dan ook.” Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis.