De Swollenaer

Dinsdag, 11 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Voor Elkaar Zwolle houdt jaarlijkse paasactie

Voor Elkaar Zwolle houdt jaarlijkse paasactie
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Voor Elkaar Zwolle houdt weer haar jaarlijks paasactie. Met deze actie wil de stichting geld inzamelen om kwetsbare Zwollenaren met schulden, integratieproblemen of werkzoekenden te kunnen helpen.

Als dank voor een donatie biedt de stichting een paaspakket aan. Voor Elkaar Zwolle moedigt mensen ook aan om zo’n pakket weg te geven aan iemand die een bemoediging kan gebruiken. Vanaf 15 euro kan iedereen een donatie doen, waarvoor ze een paaspakket ontvangen. De pakketten zijn er in vier soorten: een brunchpakket, een lekkernijpakket en daarnaast een combipakket van die beiden en als instapper het nieuwe combipakket mini. Meedoen aan de actie met een zelfgekozen bedrag is ook mogelijk. De opbrengst gaat naar het werk van de stichting die zich inzet voor Zwollenaren die vastlopen of in de problemen dreigen te raken op het gebied van financiën, werk(loosheid) en/of integratie.

Via de speciale actiewebsite www.steunvoorelkaarzwolle.nl kunnen donateurs tot en met 15 april deelnemen aan de paasactie. In ruil voor een bijbehorende donatie, kan een pakket worden gekozen. Coördinator Henk Woertink: “Dat kan voor je eigen huishouden, maar het mooiste is misschien wel om er één door te geven aan je buren of kennissen die wel een bemoediging kunnen gebruiken.” Voor Elkaar Zwolle schakelt vrijwilligers in om in de dagen voor Pasen de pakketten af te leveren bij de persoon voor wie dit bestemd is.

Het werk van Voor Elkaar Zwolle richt zich op stadsgenoten in een kwetsbare positie. Enthousiaste, opgeleide vrijwilligers (maatjes) zetten zich hiervoor in. Met het project SchuldHulpMaatje krijgen Zwollenaren met financiële problemen hulp om hun geldzaken weer op de rit krijgen. In het project JobHulpMaatje krijgen werkzoekenden hulp om een stap dichter bij de arbeidsmarkt te komen. ParticipatieMaatje is een project voor statushouders die hulp zoeken bij het integreren in de maatschappij.