De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vieve Brass speelt bij Kerken als Podium

Vieve Brass speelt bij Kerken als Podium
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Koperkwintet Vieve Brass speelt op zaterdagmiddag 14 maart om 15.30 uur in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat.

De formatie speelt onder meer werken van Händel, Ewald, Turner en Debussy. Vieve Brass bestaat uit vijf jonge muzikanten: Koen Ross, Desiree Wanders, Marinka Kluiver, Jeroen Ardesch en Jasper Tuik. Het kwintet wil zich ontwikkelen tot een veelzijdig koperkwintet dat van alle markten thuis is en een graag geziene gast wordt voor een divers publiek. De musici hebben al een aantal mooie dingen mogen doen. Zo hebben zij voor de koningin mogen spelen tijdens de ondertekening van het MuziekAkkoord in Drenthe, stonden zij op het AMZAF young talent festival en verzorgden zij een succesvol optreden op het Grachtenfestival in Amsterdam. Daarnaast hebben zij een muziekvoorstelling, ‘Vieve Brass in Concert’, voor kinderen ontwikkeld en met succes al een aantal keren uitgevoerd. Ook is Vieve Brass graag actief voor ouderen. Zo is de formatie een samenwerking aangegaan met Stichting Stroopwafelconcerten en organiseren zij concerten voor veel ouderen in zorgcentra in en rondom Zwolle.

Het kwintet focust zich vooral op het spelen en het maken van een eigen programma en gaat een dubbelconcert met orkest of samenwerking met een harmonieorkest, waarbij het kwintet solist is, zeker niet uit de weg. Vieve Brass wil educatief zijn, wil een groot publiek laten kennismaken met brass muziek en wil graag laten horen wat zij kan. Zie voor meer informatie www.kerkenalspodium.nl.