De Swollenaer

Zaterdag, 19 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Vierde editie AsRENdorp staat in de startblokken

Vierde editie AsRENdorp staat in de startblokken
Deelnemers 10K AsRenDorp 2016
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP – De vierde editie van de AsRENdorp wordt op zondag 25 juni gehouden met ook dit jaar weer een muzikale warming-up.

Daarna starten de kinderen. Zij kunnen 800, 1200 of 1600 meter rennen, rondjes van 400 meter. Tenslotte lopen de volwassenen de 5 en 10 kilometer in rondjes van 2,5 kilometer. G-lopers zijn ook welkom. Zij kunnen meedoen met de 1600 meter of de 5 kilometer. De inschrijving is inmiddels geopend en loopt volgens de organisatie voorspoedig. Wie nog wil meedoen, wordt geadviseerd er snel bij te zijn. Inschrijven kan nog via de site www.asrendorp.nl.

Winkeliersvereniging ‘Assendorp dat Leeft’ is hoofdsponsor. Zij levert onder andere alle prijzen in de vorm van cadeaubonnen, water en fruit, bloemen, drukwerk, kortingsbonnen en nog een financiële bijdrage van een aantal winkeliers.

Het Assendorperplein wordt weer omgetoverd tot feestplein. In AsSPEELdorp is een aantal attracties voor kinderen, AsRUILdorp, het meest eigenwijze ruilevenement van Zwolle en AsEETdorp, eettentjes met friet, hamburgers en ijs. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door dj ADD en live-muziek.

Dit jaar heeft de organisatie Muziek aan het Plein als goede doel gekozen. De stichting heeft wat tegenslagen gehad en de organisatie wil het initiatief graag een financieel hart onder de riem steken.

Zie voor meer informatie www.asrendorp.nl of volg AsRENdorp op www.facebook.com/asrendorp en/of www.twitter.com/asrendorp.