De Swollenaer

Donderdag, 28 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Vier je verjaardag Stad Zwolle

Vier je verjaardag Stad Zwolle
Foto: foto gemeente Zwolle
Ingezonden door: Mink de Vries

De stad Zwolle is een historische stad met een rijk verleden. Toch heeft Zwolle nog nooit zijn zoveel jarig bestaan als stad gevierd. Daarom doet de Moderne Devotie beweging een oproep aan de gemeente Zwolle en alle burgers van Zwolle om het dit jaar wel te vieren.

Juist dit jaar bestaat Zwolle Stad op 31 augustus 790 jaar. Het was op 31 augustus 1230 dat Zwolle van de Bisschop van Utrecht stadsrechten kreeg. Zwolle had namelijk de Bisschop geholpen met de burcht, tegen de Drenten, bij Hardenberg. De gemeente waar onze nieuwe burgemeester vandaan komt.

Een verjaardag vieren schept gemeenschap en verbinding, tegelijk bepaalt het de inwoners bij de identiteit van de stad. Vandaar deze oproep om het 790 jarig bestaan van de stad te vieren met een " Zwolle Stad Dag ".

Het zou mooi zijn wanneer deze feestelijke dag uiteindelijk uitmondt in een groot feest bij het 800 jarig bestaan in 2030.