De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Verkeerslichten krijgen onderhoudsbeurt

Verkeerslichten krijgen onderhoudsbeurt
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Op twee plekken in de stad wordt deze maand gewerkt aan de verkeerslichten. De werkzaamheden hebben invloed op het doorgaande verkeer.

Zo wordt de kast van de verkeersregelinstallatie aan de Rijnlaan - Waallaan vernieuwd. Dit is de kast voor de techniek van de verkeerslichten. Op 15 april beginnen de voorbereidende werkzaamheden. Deze vinden vooral in de berm plaats. Hiervan heeft het verkeer weinig tot geen hinder. Van 29 april tot en met 2 mei staan de verkeerslichten vanwege de werkzaamheden uit. In deze periode wordt de oude kast verwijderd, de nieuwe geplaatst, in werking gezet en getest. Verkeersregelaars regelen dan het verkeer.

In de nacht van 16 op 17 april wordt tussen 20.00 en 06.00 uur een zwaar beschadigde paal van het verkeerslicht aan de Ceintuurbaan vervangen. Het gaat om het verkeerslicht ter hoogte van het viaduct van de A28 bij afrit 20 Zwolle-Noord. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is een aantal routes afgesloten. Afrit 20 is afgesloten tijdens de werkzaamheden voor verkeer komend vanuit de richting Hessenpoort/Meppel. Voor verkeer komend vanaf de richting Amersfoort is op afrit 20 de rijstrook naar linksaf dicht. De twee rijstroken voor rechtsaf blijven wel toegankelijk. Ook is de Zwartewaterallee vanaf de Rijnlaan tot aan de oprit Zwolle – Noord afgesloten.

Omleidingsroutes worden aangegeven. Verkeer met bestemming N35/Almelo/Marslanden wordt geadviseerd via afrit 18 Zwolle-Zuid via de IJsselallee te rijden. Het verkeer komend vanuit de richting Meppel met bestemming richting Oosterenk moet volgens de omleidingsroute doorrijden tot Centrum (afrit 19) en via toerit 19 naar afrit 20 richting Ceintuurbaan rijden.