<< Ga terug

Verkeer ondervindt hinder tijdens De 10 mijl van Zwolle-Zuid

Verkeer ondervindt hinder tijdens De 10 mijl van Zwolle-Zuid

ZWOLLE-ZUID - Vanaf winkelcentrum Zwolle-Zuid wordt op zaterdag 15 april de zevende editie van hardloopwedstrijd De 10 mijl van Zwolle-Zuid gehouden. Om dit evenement in goede banen te leiden, zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk.

De maatregelen zijn tussen 15.00 en 20.00 uur van kracht en hebben betrekking op voornamelijk de Oldeneelallee en de omgeving van de IJssel. Gedurende het loopevenement zijn verkeersregelaars op diverse locaties aanwezig om, wanneer mogelijk, het verkeer doorgang te bieden. Doorgaand en bestemmingsverkeer voor winkelcentrum Zwolle-Zuid wordt geadviseerd te rijden via de Ittersumallee en Burg. De Vos van Steenwijklaan. Via deze route blijft het winkelcentrum en de parkeergarage beschikbaar. Het parcours maakt tevens onderdeel uit van de fietsroute Rondje Zwolle en is gedurende het evenement uitsluitend beschikbaar voor de lopers. Het gaat hierbij om onder andere de Schellerenkweg, Schellerdijk en Kleine Veerweg. De stadsbuslijnen 2 en 4 van Syntus rijden een aangepaste route vanaf 15.00 uur. Zie voor meer informatie ook de volgende websites: www.zwolle.nl/bereikbaarheid en/of www.syntus.nl.

De volwassen deelnemers starten om 17.00 uur vanaf de Democratenlaan/Van der Capellenstraat in winkelcentrum Zwolle-Zuid. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwacht wordt dat de lopers uiterlijk 19.00 uur binnen zijn. Voorafgaand aan de volwassenloop wordt tussen 14.00 en 15.30 uur de Kidsrrun gehouden in het winkelcentrum. Nieuw is de tienerloop tussen 16.00 en 17.00 uur; de tieners lopen een verkorte route van de volwassenloop. Er wordt gestart vanaf de Democratenlaan om via een oversteek van de Oldeneelallee naar de Nieuwe Deventerweg en Troelstralaan te gaan. Van daaruit gaan de lopers door de wijk naar de IJssel en verder langs de IJssel terug naar winkelcentrum Zwolle-Zuid. De parkeerplaatsen aan de Democratenlaan zijn buiten gebruik om te dienen als start/finish-locatie. De Oldeneelallee, tussen de Burg. De Vos van Steenwijklaan en de Nieuwe Deventerweg is tussen 15.00 en 20.00 uur afgesloten.

Zie voor meer informatie over het parcours http://www.10mijlvanzwollezuid.nl/4-10_mijl_van_Zwolle_Zuid.html.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo