De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Veelgeprezen saxofoonkwartet komt naar Zwolle

Veelgeprezen saxofoonkwartet komt naar Zwolle
Ingezonden door: Andries Westerholt

Op zondag 12 januari 2020 speelt het Ebonit Saxophone Quartet bij Muziek met een Plus. Dit kwartet is opgericht in 2011 door vier musici uit Polen, Spanje en Nederland en heeft snel furore gemaakt op de internationale podia.

De saxofoon is een relatief jong instrument en bestond nog niet in de tijd van Bach en Haydn. Het Ebonit Saxophone Quartet heeft het aangedurfd om prachtige arrangementen te schrijven van vroeg-klassieke stukken. En hoe ongelooflijk mooi klinkt dan bijvoorbeeld de passiemuziek van Haydn op vier saxen!

In ons programma zet het kwartet bewerkingen van muziek van o.a. Mozart, Mendelsohn, Debussy en Saint-Saens op het programma. Fascinerend om naar te luisteren!

Na een recente tournee door Polen trekken ze inmiddels rond in Engeland. Eind december spelen ze op podia in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht en dan -eindelijk - op 12 januari bij Muziek met een Plus!

Kaartjes zijn zoals gebruikelijk verkrijgbaar aan de kassa, maar online bestellen op www.muziekmeteenplus.nl is net zo gemakkelijk en levert een aantrekkelijke korting op.
We zien u graag op zondag 12 januari a.s. om 15:00 uur in het zalencentrum van de Hoofdhof in Zwolle-Berkum.