De Swollenaer

Maandag, 21 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Toonkunstkoor Caecilia viert 145-jarig jubileum

Toonkunstkoor Caecilia viert 145-jarig jubileum
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Toonkunstkoor Caecilia in Zwolle is opgericht in 1873 en viert in 2018 dus haar 145-jarig bestaan. Sinds 1963 werkt het koor samen met het Orkest van het Oosten.

Met deze 65 jaar is het dus een dubbel lustrum voor het koor dit jaar. Ieder voorjaar voert Caecilia de Matthäus Passion van J.S.Bach uit en in het najaar steeds een ander groot klassiek werk. De leden weten waaraan ze toe zijn. Er moet (ook thuis) worden gewerkt; er zijn repetitieroosters en er wordt veel aan stemvorming gedaan. Dirigent Béni Csillag leidt de wekelijkse repetities streng maar met humor; er wordt onder zijn leiding twee uur lang geconcentreerd gewerkt, mede dankzij pianist/repetitor Arjan Berends. Zie voor details over de rijke geschiedenis en de cv’s van dirigent en repetitor www.caeciliazwolle.nl.

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd op woensdag 21 maart om 19.00 uur in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat. De kerk is om 18.30 uur open.

Het Orkest van het Oosten en het Jongenskoor Dalfsen verlenen hun medewerking aan het concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.caeciliazwolle.nl, boekhandel Westerhof aan de Diezerstraat 118 en Wade 106, bij Goedhart Boeken aan de Assendorperstraat 79 en via de koorleden. De toegangsprijzen zijn, inclusief programmaboek en consumptie, 33 euro voor volwassenen en 25 euro voor bezoekers tot 27 jaar.