De Swollenaer

Woensdag, 8 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Toonkunstkoor brengt de Matthäus Passion

Toonkunstkoor brengt de Matthäus Passion
Foto: Niels Wouda , www.defotohoeve.nl
Redactie: Erik-Jan Berends

ASSENDORP - Toonkunstkoor Caecilia voert op woensdag 1 april om 19.00 uur de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit in de Dominicanenkerk aan de Assendorperstraat. Het concert staat onder leiding van dirigent Iassen Raykov en wordt begeleid door Het Orkest van het Oosten.

De solisten bij deze uitvoering zijn Heleen Koele (sopraan), Eske Tibben (alt), Leon van Liere (tenor), Pieter Hendriks (bas), Seil Kim (evangelist) en Berend Eijkhout (Christus). Organist is Sander van den Houten en Marike Tuin bespeelt de Viola da gamba. Jongenskoor Dalfsen brengt de Soprano in ripieno, ingestudeerd door Henk Ophoff. Caecilia heeft de Matthäus Passion voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna honderdjarige Zwolse traditie. Kaarten zijn te koop via de leden van Caecilia, bij boekhandel Westerhof aan de Diezerstraat 118 en Wade 106 en Goedhart Boeken aan de Assendorperstraat 79. Of via www.caeciliazwolle.nl. De toegangsprijs bedraagt 35 euro (tot 27 jaar 29 euro), inclusief programmaboekje en consumptie.

Na het concert houdt Caecilia een open repetitieavond op donderdag 16 april. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.30 uur in de Hoeksteen aan de Scheldelaan 141. Het koor nodigt nadrukkelijk bassen en tenoren uit. Vrouwen met interesse komen op een wachtlijst. Mail voor meer informatie of aanmelden naar info@caeciliazwolle.nl of bel: (038) 376 23 82.