De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Tobias van Gaalen (10) uit Zwolle is 50.000e deelnemer speciale editie Avond4daagse

Tobias van Gaalen (10) uit Zwolle is 50.000e deelnemer speciale editie Avond4daagse
Foto: Klaas Bootsma
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Tobias van Gaalen (10) uit Zwolle ontvangt van de organisatie van de Zwolse Avond4daagse een mooi prijzenpakket. Reden: hij is de 50.000e deelnemer in Nederland van de Avond4daagse Home Edition.

Uiteraard krijgt hij (voor de vierde keer) ook de originele Avond4daagse medaille. Even dreigde de coronacrisis roet in het eten te gooien, maar ook in 2020 gaat de Avond4daagse door. Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) organiseerde samen met partner eRoutes een digitale versie van het evenement. Met een speciaal voor de Avond4daagse aangepaste app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Dat daarmee in een behoefte voorzien wordt, blijkt. Sinds de start op 1 juni 2020 schreven ruim 50.000 deelnemers zich in. Reden voor de organisatie de Avond4daagse – Home Edition te verlengen tot en met 30 september 2020. En wie graag in één jaar twee (of meer) medailles wil verdienen, kan dit jaar vanwege deze speciale editie, meerdere keren deelnemen. Ook bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres, zelfs in het buitenland.

Deelnemen

Deelname aan de Avond4daagse – Home Edition kost 5 euro. Inschrijven kan via www.avond4daagse.nl. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 2,5, 5 of 10 kilometer. Na inschrijving krijgen ze toegang tot het onderdeel Avond4daagse – Home Edition in de app eRoutes. Deze app maakt automatisch routes aan met hetzelfde vertrek- en eindpunt. De wandelaar wordt via aanwijzingen langs de gehele route geleid. Ook worden de prestaties bijgehouden. Na afloop ontvangen de deelnemers automatisch de Avond4daagse medaille. Kijk voor inschrijven en meer informatie op www.avond4daagse.nl.