De Swollenaer

Dinsdag, 14 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Theeschenkerij Oldeniel zoekt vrijwilligers

Theeschenkerij Oldeniel zoekt vrijwilligers
Veerpont Hattem - Zwolle
Foto: Gerlinde Schrijver
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE/HATTEM - Theeschenkerij Oldeniel, direct aan de IJssel naast het voetveer Zwolle-Hattem, gaat in mei weer open. De schenkerij zoekt ook dit jaar weer vrijwilligers om het team te versterken.

Aan de Hattemse kant van de rivier schenken zij op zondagen van mei tot en met oktober thee en koffie. De laatste zondag van de maand organiseren de vrijwilligers culturele optredens. Nu zoeken ze theeschenkers: mensen die eens in de maand op een zondagochtend of zondagmiddag samen met één of meer andere theeschenkers de theeschenkerij draaien. Gezelligheid met collega’s en gasten staat daarbij voorop. Theeschenkerij Oldeniel werkt geheel stekkerloos: de vrijwilligers koken heet water op gas en gieten nog ambachtelijk de koffie op. Nieuwe theeschenkers worden ingewerkt door ervaren krachten. Zij werken elke dienst met andere collega-schenkers.

Vervoer

Theeschenkerij Oldeniel beschikt over twee keten: een keuken en een schuur. In het voorjaar worden die uit de stalling gehaald en geplaatst en in het najaar gaan ze weer terug. Voor het vervoer en het plaatsen worden nog mensen gezocht die daarbij twee keer per jaar willen helpen. De vrijwilligers willen ook graag wat hulp bij het onderhoud van de keten en wat technische zaken.

Geïnteresseerden worden verzocht, zo mogelijk vóór 10 maart, telefonisch contact op te nemen met Margreeth de Haas: (038) 421 24 60, 06-282 11 465 of via e-mail theeschenkerij@oldeniel.nl. Bekijk ook de website www.oldeniel.nl.