De Swollenaer

Woensdag, 3 juni 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Theaterseizoen 2019-2020 De Stoomfabriek smaakt naar meer

Theaterseizoen 2019-2020 De Stoomfabriek smaakt naar meer
Ingezonden door: Theater De Stoomfabriek

DALFSEN -In het nieuwe theaterseizoen maken zowel grote als kleine namen hun opwachting in Theater De Stoomfabriek. Immers, om groot te worden moet je nu eenmaal klein beginnen. Bij de kindervoorstellingen bijvoorbeeld. Zoals daar zijn VET Kindercabaret, De Gruffalo van theatergezelschap Meneer Monster, de Dribbel minishow en Agent en Boef.

Cabaret is een terugkerend thema in De Stoomfabriek. Lonneke Dort, cabaretière, kleinkunstenares en deelnemer aan De Slimste Mens, maakt haar opwachting en dat geldt ook voor Alex PLoeg (Klikbeet) en het cabaretduo Matroesjka. Een edele theaterdiscipline en daarmee is waarschijnlijk ook verklaard waarom de programmeurs hebben gekozen voor het paardencabaret van M.K. de Manvan. Namen om te onthouden. En wat te denken van Ernest Beuving, Angela Groothuizen, Joris Linssen, Charlotte Haeson, Esther Groenenberg, Michael Prins (winnaar van het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter) of de tributeband Sound of Silence met The Story of Simon & Garfunkel? Zelfs revue staat op het programma. Het Twentse gezelschap Gewoon Aans staat op de planken met Kiek oet, een voorstelling die staat als een huis, terwijl Debby Petter een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog houdt over geluk. Wat is geluk, wat is echt en bestaat er zoiets als echt geluk? En Stephanie Struijk komt. Zij speelt en zingt liedjes van zichzelf en anderen.
Klassiek is traditiegetrouw ruim vertegenwoordigd. Violiste Carla Leurs en pianist Jeroen van Veen komen naar Dalfsen, net als en het Matangi & Viride Kwartet, bestaande uit gevestigde namen en musici die aan het begin van hun carrière staan.

Het theaterseizoen 2019-2020 van De Stoomfabriek smaakt naar meer. Kijk voor het volledige overzicht op www.theaterdestoomfabriek.nl. Reserveren is mogelijk!