<< Ga terug

Theater Initiatief Zwolle brengt Childrens Corner

Theater Initiatief Zwolle brengt Childrens Corner
Foto: Eigen foto

BINNENSTAD - De Zwolse Beiaard Stichting heeft van 6 tot en met 21 september de Zwolse Beiaardweeken georganiseerd. Op zaterdag 21 september werkt de stichting samen met Theater Initiatief Zwolle en de muziekdocent van Vrije School Michael.

De beiaardstichting richt zich dit jaar vooral op kinderen en jongeren. Het opvallende optreden op zaterdag 21 september vindt plaats op het Broerenkerkplein tussen

het conservatorium, Waanders In de Broeren en de Wijndragerstoren. De jonge Belgische beiaardier Elien van den Broeck speelt daar Children’s Corner van Debussy op een verrijdbaar carillon. Theatergroep TIZ heeft daar een multimediale theatervoorstelling omheen gemaakt.

Debussy schreef dit pianostuk in zes delen voor zijn dochtertje Chouchou. Een muzieklerares, een olifant, een herder, een veertigjarig echtpaar, een vogelverschrikker en een veertienjarige danseres verbeelden wat Debussy schreef. Naast de acteurs spelen ook poppenspelers en kinderen een grote rol.

Op vrijdag 20 september om 11.30 uur is er een speciale Try Out voor Vrije School Michael. Leerlingen hebben van hun muziekdocent lessen gekregen over de beiaard. Als afsluiting bezoeken zij op deze vrijdag de voorstelling. De voorstelling op zaterdag begint om 16.00 uur met een solo-optreden van Elien. De voorstelling wordt twee keer gespeeld. De toegang is gratis. “Kinderen zijn welkom maar ook voor de vaders, moeders, opa’s en oma’s is het een vermakelijk geheel”, aldus de theatergroep.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo