<< Ga terug

Theater Gnaffel viert 30-jarig jubileum met De Worstelaar

Theater Gnaffel viert 30-jarig jubileum met De Worstelaar
Foto: Erik Franssen

ZWOLLE - Het Zwolse gezelschap Theater Gnaffel bestaat in september 2017 dertig jaar. Dit jubileum wordt gevierd met de humoristische en beeldende voorstelling De Worstelaar (6+), in 2006 winnaar van de Zilveren Krekel.

Op 24 september is er een speciaal feestprogramma in schouwburg Odeon. Hierna gaat De Worstelaar tot en met februari 2018 op tournee langs theaters in Nederland.

‘Het is er stil, heel stil. Er heerst orde en regelmaat in het tehuis met ingedutte mensen. Elke dag is als de dag ervoor. Er gebeurt helemaal niets. Maar vandaag is anders. Een nieuwkomer: Koas, de worstelaar. Hij brengt spanning en chaos, zet de boel op stelten tot ontsteltenis van meneer Kowalski, die juist zo gesteld is op rust en orde. Wat moeten de oude bewoners nou met zo'n maffe circusartiest? Maar het enthousiasme van Koas werkt aanstekelijk bij de andere bewoners. Alleen al zijn aanwezigheid doet hun bloed weer sneller stromen. Hoewel meneer Kowalski luidkeels protesteert, krijgt Koas het voor elkaar: Mathilde wordt weer verliefd, meneer Kleermaker danst in zijn pyjama en mevrouw Langelaar ontpopt zich tot een ware danseres.’

De Worstelaar is een reprise uit 2006. Toen won Gnaffel met deze voorstelling de Zilveren Krekel. Uit het juryrapport: “De prachtige poppen van Elout Hol en het grote vakmanschap van Koos Elfering in stem, beweging en illusie, zorgen ervoor dat de karakters van deze stokoude bejaarden in al hun kleur tot leven komen. Een mooi onderwerp en herkenbare sfeer; grappig maar toch ook ontroerend.”

Op 24 september is er ter ere van het dertigjarige bestaan een feestelijke dag in schouwburg Odeon voor de inwoners van Zwolle en omgeving. De voorstelling De Worstelaar is te zien om 14.30 uur en daarnaast is er van alles te beleven in de foyer. Circus Pavarini komt langs met activiteiten die de bezoekers ook zelf kunnen uitproberen (voor en na de voorstelling). En bezoekers met een kaartje voor De Worstelaar kunnen om 16.00 uur ook naar de voorstelling Thuis Troost van Julia Schmitz. Kaartjes voor deze middag zijn te bestellen via www.zwolsetheaters.nl. Meer informatie en een overzicht van alle data en locaties van De Worstelaar is te vinden op www.gnaffel.nl.

Theater Gnaffel maakt voorstellingen waarin mensgrote poppen op magische wijze tot leven komen. De poppen staan naast de acteurs op het toneel als gelijkwaardige personages. In de voorstellingen worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet. Alle poppen worden door artistiek leider Elout Hol zelf vervaardigd.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo