De Swollenaer

Vrijdag, 3 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

The Second Voices verzorgt jaarlijks voorjaarsconcert

The Second Voices verzorgt jaarlijks voorjaarsconcert
Redactie: Erik-Jan Berends

BERKUM - Het 55+ koor The Second Voices verzorgt op zaterdagavond 24 maart om 20.00 uur weer haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Ook dit keer is het koor te gast in De Hoofdhof in Berkum.

Dit jaar biedt het koor een gevarieerd programma voor iedereen met muziek van Carole King, Cole Porter, George en Ira Gershwin, Irving Berlin maar ook Toon Hermans, de Bee Gees en vele anderen. Het programma wordt afgesloten met My Way met tekst van Paul Anka. Het is een nummer dat heel veel is gezongen en bekend geworden door Frank Sinatra. Als extraatje ontvangt The Second Voices als gast het Kinderkoor Konstatijn dat zelfstandig, maar ook samen met het koor enkele nummers ten gehore zal brengen. Daarnaast zijn er nog enkele stukken die zijn gearrangeerd door muzikale leider Piet Backers.

Hij is bij veel Zwollenaren bekend als muziekdocent op diverse scholen maar zeker als oprichter en leider van The Modern Vocal Group die zelfs landelijk bekend werd door het optreden in De Vuist van de legendarische Willem Duys. Backers is ook de stuwende kracht geweest bij de oprichting van The Second Voices en heeft jaren als dirigent het koor met veel enthousiasme geleid. Ook nu nog ondersteunt hij de huidige dirigente Jenny van Ark door regelmatig bij repetities als pianist te fungeren zodat zij zich volledig op het koor kan richten. Backers wordt dit jaar tachtig jaar en vindt het tijd om te stoppen als muzikaal leider. Dus het concert wordt voor hem de laatste keer als leider van het combo.

De zaal gaat open om 19.30 uur en de entree is 12 euro, inclusief koffie/thee en een programmaboekje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden of ’s avonds aan de zaal.