De Swollenaer

Donderdag, 9 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

The Second Voices: ‘Zingen maakt blij!’

The Second Voices: ‘Zingen maakt blij!’
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BERKUM - De leden van The Second Voices merken elke dinsdag dat zingen blij maakt. ”In wat voor stemming ze ook naar de repetitie komen, ze gaan altijd opgewekt en zingend weer naar huis”, meldt het koor.

Wie de Nederlandse vertaling van haar naam letterlijk neemt, zou denken dat de koorleden allemaal de tweede stem zingen. “Dat kan natuurlijk niet. Het woord ‘second’ slaat op het feit dat de meeste leden vroeger al in één en/of meer koren hebben gezongen. Nu we boven de 55 zijn, en de meeste ruim daarboven, willen we nog wél graag zingen, maar met andere doelen voor ogen. We willen graag zingen in een gezellige sfeer en vinden onderling goed contact belangrijk. Alle teksten hoeven niet meer uit het hoofd. We repeteren lekker overdag. Maar, écht vrijblijvend is het beslist niet. Onder leiding van onze zeer ervaren en enthousiaste dirigent Jenny van Ark streven we naar een zo hoog mogelijk muzikaal niveau. Aan het eind van ons zangseizoen, begin april, sluiten we af met een concert, samen met een band met gerenommeerde muzikanten en een solist.”

Luisteren

En dan zijn de leden ook weer blij dat ze een half jaartje niet zingen. Eind september beginnen ze met frisse moed en nieuwe liedjes. Wie dit verhaal aanspreekt en graag zingt kan op dinsdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur komen luisteren in wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum. Het koor zoekt vooral bassen en tenoren, maar ook de vrouwenstemmen zijn nog steeds meer dan welkom. Op de website www.thesecondvoiceszwolle.nl staat een telefoonnummer en een e-mailadres waar belangstellenden zich kunnen aanmelden.