<< Ga terug

Tbs’er krijgt halfjaar cel voor aanranden vrouw

Tbs’er krijgt halfjaar cel voor aanranden vrouw

ZWOLLE (JPZ) – Een 52-jarige man die aan het einde van zijn tbs-maatregel liep, is donderdag tot een halfjaar cel veroordeeld voor een aanranding op het Snavelpad in Zwolle-Zuid. De man ontkent het feit.

Zijn persoonlijke begeleider herkende Cornelis van R. aan het signalement dat rondging op Burgernet na een aanranding aan het Snavelpad. Ook zijn broer herkende Van R. in de beschrijving zoals gegeven door het slachtoffer. Deze vrouw moest in juni vorig jaar 's avonds in het donker nog een klein stuk naar haar huis lopen. Ze zag dat de man op het Snavelpad letterlijk de weg kwijt was. Ze vroeg of hij hulp nodig had en op dat moment greep hij haar bij haar keel. “Ik wil tieten voelen”, zei hij, en greep haar bij de borsten. Ze gilde om hulp en twee getuigen kwamen aangesneld. De man stapte snel op zijn fiets en ging er vandoor. Het slachtoffer had zeker tien striemen op haar borst.

De verdachte, die aan het eind van zijn tbs-maatregel zat, ontkende, maar er was veel bewijs dat het tegendeel bewees, zo vond de rechtbank. Niet alleen heeft Van R. bekend die avond op het pad te zijn geweest, ook is er dna-materiaal gevonden op de beha van het slachtoffer. De kans dat dit materiaal afkomstig is van Van R. is ‘tienduizend keer groter’ dan dat het niet het geval is. De man was na het incident niet vindbaar. Hij meldde zich ook niet bij zijn begeleider. Vanwege die onttrekking werd hem eind vorig jaar opnieuw tbs opgelegd. Hij keert voorlopig dus niet terug in de maatschappij. Desondanks vond de rechtbank voor deze aanranding een celstraf van zes maanden wel op zijn plaats.

Tegen Van R. was negen maanden cel geëist.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo