De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Talentstad Pro in actie voor Afghanistan

Talentstad Pro in actie voor Afghanistan
Foto: Rik van der Vorm
Ingezonden door: Rik van der Vorm

Actie Zip Your Lip op Talentstad Pro

Zwolle – Scholieren van Talentstad Praktijkonderwijs doen op 19 en 20 december 2019 mee aan Zip your Lip, een actie van de hulporganisatie World Vision. De scholieren zullen 24 uur niet eten, voor ondervoede kinderen in Afghanistan. De actie maakt de jongeren bewust hoe oneerlijk de wereld is verdeeld en zet hen in beweging om hier iets aan te doen.

Op naar de €5000,-
De organisatie een activiteitenprogramma gemaakt waarbij zelfs op school overnacht mag worden. De deelnemers vragen aan ouders, familie en vrienden om te sponsoren. In 2017 deden op Talentstad Pro 56 scholieren mee aan de actie en haalden online samen €4588,- op. De tot nu toe 60 ingeschreven jongeren voor dit jaar gaan er alles aan doen om dit jaar nog meer geld op te halen dan twee jaar geleden. “Als team vinden wij het belangrijk dat jongeren niet alleen kennis opdoen, maar ook een visie ontwikkelen op een eerlijke wereld. Door dit te combineren met een geweldig cultureel programma hebben de scholieren een geweldige dag.” Rik van der Vorm (organisatie). “Ik vind het belangrijk om iets te doen voor mijn leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld. En Zip your Lip is ook nog eens heel leuk!” Dylan H. (leerling).

Sponsoren
Alle financiële donaties zijn welkom en kunnen worden gedaan via

https://zipyourlip.worldvision.nl/school-kerk/talentstad-pro-zwolle/doneren

Hier kunt een algemene storting doen maar ook per individuele leerling. Tijdens de actie dragen de leerlingen truien met daarop bedrijfsnamen gedrukt die ons sponsoren in natura. Want buiten het educatieve programma tot 14:20, zoeken we vertier om de tijd te doden. Alle manieren van vermaak zijn welkom met uw reclame op onze rug als wederdienst. Hiervoor kunt u contact opnemen met de organisatie via rvandervorm@talentstad.nl.

Honger in Afghanistan
De opbrengst van Zip your Lip gaat naar ondervoede kinderen in Afghanistan. In delen van Afghanistan (Badghis en Herat) valt er te weinig regen. Daardoor zijn oogsten mislukt en is er veel te weinig eten voor de kinderen en hun families. Eén op de drie kinderen in dit gebied is zwaar ondervoed. Ondervoede kinderen zijn zwakker en vatbaarder voor ziektes. Ondervoeding zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze een groeiachterstand oplopen, hartproblemen krijgen of zelfs kunnen overlijden aan diarree. World Vision geeft kinderen en hun ouders te eten, maar doet meer dan dat. De organisatie deelt ook speciale zaden uit die goed tegen droogte kunnen. Zo kunnen families in de toekomst zelf eten verbouwen als het zo droog blijft. Ook worden de gezinnen getraind hoe ze met deze zaden gezond voedsel kunnen verbouwen en de nieuwe waterfaciliteiten zelf kunnen onderhouden.

De actie
Al meer dan 25 jaar brengt Zip your Lip jongeren in beweging voor kinderen in nood. Ruim tweehonderdduizend jongeren hebben al meegedaan met deze actie. Zip your Lip is dé jongerenactie van World Vision, één van de grootste hulporganisaties ter wereld. Zij werken in bijna honderd landen en helpen de meest arme en kwetsbare mensen. Kijk op www.zipyourlip.nl voor meer informatie.