De Swollenaer

Donderdag, 6 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Talent meldt zich voor 'Wilde Deerne'

Talent meldt zich voor 'Wilde Deerne'
Foto: Erik Franssen
Redactie: Christiaan Schutte

ZWOLLE - Ruim 150 Zwolse talenten hebben het afgelopen weekend auditie gedaan voor één van de dragende tekstrollen in de familievoorstelling ‘De Wilde Deerne’ die 11 mei in Zwolle in première gaat.

De voorstelling vertelt het verhaal van een wolfsmeisje dat driehonderd jaar geleden in de bossen van Zwolle werd gevonden.

Juiste kandidaat

De makers gingen op zoek naar een ‘wilde deerne’ in drie leeftijdscategorieën van 7, 14 en 18 jaar. Daarnaast zochten ze de juiste kandidaat voor onder andere de rol als moeder, pleegmoeder, de ontvoerder, de baron en de opgezwollen man. De kaartverkoop voor deze voorstelling start, samen met de bekendmaking van de cast, op 1 februari. De deelnemers kregen masterclasses aangeboden door Annelinde Bruijs (zangeres en actrice bij onder meer Club Gewalt) en oprichters, makers en acteurs van Mimetheatergroep Bambie; Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter. Ook de dames Yuna Linde en Fieke van de Panne, oprichters van theatergroep De Makkers, waren er om het beste bij de kandidaten naar boven te halen.

Het muziektheaterspektakel speelt van 11 mei tot en met 3 juni. Naast de hoofdrollen zijn er nog andere rollen beschikbaar. Ook zoekt de organisatie nog vrijwilligers.

Voor meer informatie zie www.dewildedeerne.nl.