<< Ga terug

Tactus Verslavingszorg staat met kraam op de Blauwvingerdagen

Tactus Verslavingszorg staat met kraam op de Blauwvingerdagen

BINNENSTAD - Tactus Verslavingszorg biedt haar cliënten al enkele jaren dagbesteding. De organisatie staat dit jaar voor het eerst met een kraam op de Blauwvingerdagen.

Elke Zwollenaar heeft bijvoorbeeld de papierprikkers met hun oranje hesjes wel eens zien lopen met hun prikstok en vuilniszak. Zij helpen bij het schoonhouden van de stad en de wijken eromheen. Minder bekend bij de meeste mensen is dat Tactus Verslavingszorg ook een fietsen- en houtwerkplaats heeft. In de fietsenwerkplaats worden achtergelaten fietsen opgeknapt, maar ook worden voor omwonende studenten regelmatig banden geplakt en kettingen gespannen. In de houtwerkplaats timmert en zagen de cliënten materialen van vogelhuis tot picknicktafel.

Daarnaast is er nog een creatieve afdeling binnen de dagbesteding. Hier worden onder meer schilderijen gemaakt onder de enthousiaste begeleiding van vrijwilliger Henk Kisjes. Mede door hem is het niveau van de kunstwerken enorm gestegen, waardoor de cliënten veel complimenten en daarmee zelfvertrouwen krijgen.

Inmiddels zijn de schilderijen zo goed, dat het tijd wordt om ze ook onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Daarom staat Tactus Verslavingszorg dit jaar op de Blauwvingerdagen. Naast de schilderijen worden er ook producten uit de houtwerkplaats verkocht. De organisatie staat iedere woensdag van juli met een kraam, bemand met personeel en cliënten, in de Luttekestraat. Daar kunnen braderiebezoekers alle producten bewonderen, maar ook met al hun vragen terecht.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo