De Swollenaer

Zondag, 12 juli 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Succesvolle Koorbazen geven extra concert

Succesvolle Koorbazen geven extra concert
Foto: Erik Franssen
Redactie: Erik-Jan Berends

DIEZERPOORT – De muziektheatervoorstelling, Ode aan Protest, van de Koorbazen blijkt een groot succes. Er komt daarom een extra voorstelling op vrijdag 12 april om 20.00 uur.

“Dit is een groot compliment voor alle betrokkenen. Het creëren van een geheel nieuwe productie op locatie met deze vijftig mannen is spannend en blijft een risico. Als het op deze manier wordt ontvangen dan kun je het alleen maar omarmen en er met volle overgave van genieten”, aldus producent Ilona Kevelham. Ruim twaalfhonderd bezoekers beleefden tot nu toe de vier uitverkochte voorstellingen van de Koorbazen.

Vijftig mannen, gekleed in zwarte shirts, leren jacks, hoodies en jeans. Koorbazen, opgericht in 2016, wordt opgemerkt door diverse programmeurs, waaronder die van de Zwarte Cross en het publiek vanwege hun uitzonderlijke muzikale genre, krachtige en ook persoonlijke performance en samenwerkingen. Het repertoire, favoriete nummers aangedragen door de vijftig zangers, loopt uiteen van intiem tot explosief.

Vijftig mannen die met experiment in muziek, theater/performing art en samenwerkingen zoeken naar manieren om een verhaal te vertellen. Kevelham: “De kwetsbaarheid en de kracht van vijftig mannen - vijftig individuen, samen één - smelt samen. Koorbazen zorgt voor een totaalbelevenis en bewijst dat mannenkoren zeker niet stoffig en saai hoeven zijn.”

Koorbazen staat onder leiding van een artistiek team bestaande uit Paul Maaswinkel (muzikaal leider, dirigent en arrangeur), Boudewijn Koops (regie) en Erik Franssen (Film, Fotografie en Visuals).

De hal van Vishay aan de Ceintuurbaan 15 - locatie van het optreden - is geen kant-en-klare concertlocatie; er zijn geen rode, pluche stoelen. Koorbazen gaat juist op zoek naar unieke rauwe plekken in de stad om deze geheel naar hun hand te kunnen zetten.

Kaarten zijn nu te koop via www.koorbazen.nl.