<< Ga terug

Studenten showen muziekachtige modecreaties op de Fashion Forward 2017


BINNENSTAD - De Mooi & Mode-opleidingen van Landstede MBO en Buro Ruis presenteren op donderdagavond 29 juni vanaf 19.30 uur Fashion Forward 2017 in Theater De Spiegel.

De bijzondere modeshow, die dit jaar haar vijfjarig jubileum viert, is een multimediaal evenement waar modestudenten van Landstede MBO hun creaties aan het Zwolse publiek tonen. Daarbij werken ze samen met studenten van diverse andere Landstede-opleidingen en - deze editie - ook met het Thomas Orkest. De bijzondere samenwerking inspireerde de modestudenten om diverse muziekstijlen in hun creaties te verwerken.

Fashion Forward vindt jaarlijks plaats en wordt zoveel mogelijk voor en door studenten vormgegeven. De show is nooit hetzelfde: elke editie proberen de studenten de vorige te overtreffen met vernieuwende kunstvormen en artistieke uitgangspunten. Daarom is dit jaar gekozen voor een samenwerking met het Zwolse Thomas Orkest. De wonderlijke coherentie die daardoor in de creaties ontstaat, is tijdens de show te zien. Verantwoordelijk voor de fraaie kapsels zijn de studenten van Haarverzorging. Studenten Schoonheidsverzorging nemen de visagie, inclusief de gladde benen van de modellen, voor hun rekening.

De Mooi & Mode-studenten van Landstede MBO worden opgeleid tot modeprofessionals met een autonome visie. Een visie die de eindexamenstudenten ook tijdens het evenement, in hun eigen afstudeercollecties, tonen. Hiermee maken zij hun debuut bij het grote publiek. Nieuw element is een heuse Fashion Forward Expo in de foyer van Theater De Spiegel.

De zaal van theater De Spiegel is om 19.30 open; de show begint om 20.30 uur. Een zitplaats kost 7,50 euro. Kaarten zijn te koop op de Landstede-locatie Rechterland in Zwolle (ruimte A104) of te reserveren via fashionforward@landstede.nl.

Orkest

Het Thomas Orkest bestaat dit jaar 120 jaar. Ondanks dat de geschiedenis van het orkest heel wat jaren terug gaat is dit in de gespeelde muziekgenres niet terug te zien. Ieder jaar weer zoekt het orkest een nieuw thema met bijpassende artiesten. Eerder werkten ze bijvoorbeeld al samen met Siep van der Ploeg, Ellen ten Damme en Esther Hart.

Impressie

Kijk voor een impressie van de editie van 2015 op https://vimeo.com/134569562. De editie van 2014 is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=nY_NA7yJBwQ.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo