De Swollenaer

Maandag, 10 augustus 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stratenfestival heeft hoofdpodium weer op het Broerenkerkplein

Stratenfestival heeft hoofdpodium weer op het Broerenkerkplein
Stratenfestival 2016. Foto: Pedro Sluiter
Foto: Pedro Sluiter
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD – De Zwolse binnenstad staat op vrijdag 17 augustus in het teken van de 39e editie van het Stratenfestival.

“Na een zeer moeilijke zoektocht is het gelukt het hoofdpodium na een proefjaar te continueren op het Broerenkerkplein”, melden organisatoren John van Dinther en Theo Bakker. “Hier laat RadioNL weer een groot aantal artiesten optreden. Tevens verzorgt ze vanaf 19.00 uur een 4,5 uur durende live radio uitzending.” Een kleine greep uit de in totaal 22 optredens is onder meer Tino Martin, Monique Smit, Henk Bernard, Tim Douwsma, Sieneke, Ancora, Havenzangers, Frank van Etten, Susanna Veldmeijer en Grad Damen. Het hele programma staat op www.stratenfestivalzwolle.nl.

Op nog twintig andere locaties in de stad is er veel muziek te beluisteren, waaronder op het Gasthuisplein met onder meer Soultriggers, op de Nieuwe Markt met de Grote Karaoke Show, het Bethlemskerkplein met Lead, op de Jufferenwal met Uptown Funk Street, in de Diezerstraat met Jools XL & Ancora en op het Rodetorenplein met Radio538 On Tour met als gast Greorg Salto. Tijdens deze 39e editie van het festival in het centrum van Zwolle is ook de zomerkermis weer aanwezig. Het muzikale gedeelte is tot maximaal 01.00 uur en de tap sluit om 01.30 uur.

De organisatie verwacht circa 45.000 bezoekers. Voor hun veiligheid wordt de binnenstad bij de acht toegangsbruggen voor al het verkeer afgesloten vanaf 18.00 uur. Bewoners van de binnenstad hebben een brief ontvangen waarmee zij onder voorwaarde de bruggen kunnen passeren met de fiets. Net buiten de stadsgrachten worden fietsenstallingen geplaatst.