De Swollenaer

Zaterdag, 28 maart 2020

Al het nieuws uit Zwolle en omstreken

Stichting SUUS brengt ‘Tonadillas y Tapas’ in samenwerking met Muzinder

Stichting SUUS brengt ‘Tonadillas y Tapas’ in samenwerking met Muzinder
Foto: Erik-Jan Berends
Redactie: Erik-Jan Berends

’S-HEERENBROEK - Stichting SUUS verzorgt, in samenwerking met Muzinder, op 30 september en 1 oktober twee uitvoeringen van het muziekprogramma ‘Tonadillas y Tapas’. De voorstelling is te zien in de Coöperatieve Zuivelfabriek van ‘s-Heerenbroek

Muzinder verzorgt de muziek en de productie en het omlijstende programma zijn in handen van Stichting SUUS. Muzinder is een collectief van podiumkunstenaars, dat vanuit een klassieke achtergrond thuis is in verschillende muzikale disciplines en podiumkunsten. In wisselende samenstelling en stijl biedt Muzinder concerten, muziektheater en –projecten en werkt zij op maat voor verschillende opdrachtgevers.

Stichting SUUS heeft zich in de afgelopen 25 jaar beziggehouden met theater-op-locatie. Die locaties varieerden van parken (Eekhout, Potgietersingel), kerken (Broerenkerk, Michaëlskerk), bijzondere gebouwen (kelders van het gemeentehuis, bibliotheek, IJsselcentrale) tot rivieroevers en waterzuiveringsinstallaties. Veel producties waren te zien in en rondom de voormalige Coöperatieve Zuivelfabriek in ’s Heerenbroek. Vorig jaar werd de veertigste productie, ‘De Barones en de Dominee’, gespeeld in de voormalige Philipsfabriek te Zwolle.

‘Tonadillas’ is het Spaanse woord voor ‘versjes, verhaaltjes, liedjes’. ‘Tapas’ is het inmiddels ingeburgerde woord voor heerlijke borrelhapjes. De muziekgroep omschrijft de nieuwe voorstelling als ‘zinderend nazomeren met gepeperde muziek en prachtige verhalen over liefde, dood en hoop uit Spanje en Zuid-Amerika. Met muziek van onder meer Granados, Villa Lobos, de Falla en Piazolla proosten we op het leven. De tapas worden gratis verstrekt en de drankjes kunnen zowel tijdens de voorstelling als in de pauze worden genuttigd. Voor de muziek zijn verantwoordelijk zangeres Franka van Essen, zangeres Mirjam Altena, gitarist Annette Kruisbrink, cellist Myrthe van Hulst en pianist Philine Coops.’

Janpieter Boudens voorziet de programmaonderdelen van korte inleidingen. Frans Leenderts heeft een selectie gemaakt van Spaanse coplas (korte vierregelige gedichten), vertaald door Hendrik de Vries en gedichten van de Braziliaan Carlos Drummond de Andrade. Voorafgaande aan de concerten en in de pauze kunnen de bezoekers genieten van Spaanse flamencodans en –muziek, verzorgd door leerlingen van ‘Kadri Merimaa Flamencodans’ en gitarist Matthijs van der Kolk.

De voorstellingen zijn op zaterdag 30 september om 20.00 uur en zondag 1 oktober om 14.00 uur in de Coöperatieve Zuivelfabriek aan de Bisschopswetering 55 in ’s Heerenbroek. Kaarten kosten 17,50 euro, inclusief tapas, exclusief drankjes. Reserveren kan via de website www.stichtingsuus.nl.