De Swollenaer

Zondag, 31 mei 2020

Dagelijks online en voorlopig in de oneven weken op je deurmat! Wel wekelijks als E paper in je mail? Meld je dan GRATIS aan!

Stichting Levende Stadsgeschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen

Stichting Levende Stadsgeschiedenis wordt nieuw leven ingeblazen
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - De door een aantal prominente Zwollenaren in 2000 opgerichte Stichting Levende Stadsgeschiedenis manifesteerde zich in de jaren na haar oprichting nadrukkelijk.

Door gebrek aan bestuursleden kon de stichting echter haar kerntaken niet allemaal meer uitvoeren. De onder de stichting ressorterende werkgroep Sint Michaëlsgilde was de afgelopen jaren nog wel zichtbaar in Zwolle met de organisatie van onder meer ‘De nacht-en-ontij wandeling’ en de ‘tijdreis door de Grote of St. Michaëlskerk’ en ook was en is het Michaëlsgilde een welkome en gewaardeerde gast op vele historische evenementen in de regio en ver daar buiten.

Een recente interne reorganisatie leverde de stichting een nieuw vierkoppig bestuur op en voldoende energie om de rijke historie van hanzestad Zwolle, vooral gericht op de 14e tot en met de 17e eeuw, nog meer in woord en beeld te brengen. Het bezit aan historische kleding en accessoires is uitgebreid, het beheer daarvan is goed ingebed in de organisatie en er is meer structuur aangebracht in de opzet van nieuwe straat-acts.

Het Michaëlsgilde wil de bestaande groep van twintig vrijwilligers uitbreiden. Op zaterdag 25 mei is er tussen 13.00 en 17.00 uur een Open Dag onder en naast de Sassenpoort. Het gilde profileert zich dan met diverse acts en toont daarbij ook een deel van haar bezit aan historisch verantwoorde kledij. Er is dan ook uitgebreide informatie beschikbaar voor belangstellenden die graag lid willen worden van het vernieuwde gilde.

Meer informatie over het Michaëlsgilde is te vinden op de website michaelsgildezwolle.wordpress.com.