De Swollenaer

Dinsdag, 22 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stichting Hervormd Weeshuis steunt dit jaar Zwolse jeugdprojecten met ruim 200.000 euro

Stichting Hervormd Weeshuis steunt dit jaar Zwolse jeugdprojecten met ruim 200.000 euro
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle sluit voor de tweede keer op rij het jaar af met bijna 210.000 euro aan toezeggingen voor de Zwolse jeugd tot en met 25 jaar. Net als in 2018 kreeg het bestuur dit jaar meer dan honderd aanvragen voorgelegd. Bijna driekwart van de aanvragers kon rekenen op financiële steun.

Op basis van de laatste beslisronde in december krijgen elf projecten een financiële injectie. Deze keer viel het project ‘Out of the Box’ van Sportservice Zwolle het meest op. Sportservice Zwolle wil het buitenspelen van kinderen die wonen in de flats in de Palestrinalaan in de wijk Holtenbroek bevorderen. Dit doen ze met het plaatsen van een container met buitenspeelgoed. De eerste container is al gerealiseerd en mede dankzij de bijdrage van Het Hervormd Weeshuis kan de tweede container worden geplaatst.

Check

Wie ook een duurzaam en eigentijds project heeft waarvoor het niet lukt om de financiën rond te krijgen, kan eerst een snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl doen om te zien of men in aanmerking komt voor een bijdrage. Een aanvraag indienen voor de eerstvolgende beslisronde kan nog tot maandag 17 februari 17.00 uur.

Bijdragen

De overige tien aanvragers die deze keer een bijdrage mogen verwachten, zijn Stichting de Regenboogboom voor bezoeken aan zieke kinderen in Zwolle, de Vrije Evangelische Gemeente Zwolle voor jongerenactiviteiten tijdens hun kerstmarkt, Stichting Noodfonds voor kleinere (schuldhulp)projecten, Stichting Flappus voor de educatieborden in het Flappusparadijs en Korfbalvereniging CKV Sparta voor een jeugdhonk. Op het gebied van cultuur ontvangt Stichting Stukafest een bijdrage voor het Studentenkamerfestival in Zwolle op 28 februari, Stichting Café Theater Festival voor de jongerenactiviteiten tijdens het festival op 20 tot en met 22 maart 2020, Stichting Milieuraad Zwolle voor de beleeftheatervoorstelling Herberg de Nooterhof Pannenkoek, Stichting Stad en Cultuur voor Kunstbende Overijssel 2020 en Stichting Meraki Theaterproducties voor de theatervoorstelling Ruma Saya (een tijdreis van Nederlands-Indië en de Japanse interneringskampen naar nu).

Steuntje

Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle is een vermogensfonds dat via financiële bijdragen Zwolse jongeren tot en met 25 jaar een steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. Haar giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken. Zie voor meer informatie de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl en/of Facebook en Twitter /weeshuiszwolle.