<< Ga terug

Stationspianist Hans Jansen zoekt met studenten verhaal achter muziek

Stationspianist Hans Jansen zoekt met studenten verhaal achter muziek
Foto: Tineke Admiraal

(door Erik-Jan Berends) BINNENSTAD – Studenten van de Zwolse Raakvlak Academie en het ArtEz conservatorium treden van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september op in ‘Cafe Ik’ tijdens het Stadsfestival.

Onder leiding van stationspianist Hans Jansen verzorgen ze om beurten optredens. Daar tussendoor zoekt Jansen de verbinding met het publiek. “Het gaat om het verhaal van de passie achter de muziek”, zegt Arnold Fransen, samen met Annemiek van Bussel initiatiefnemer van de Raakvlak Academie. “De bedoeling is dat het persoonlijke verhaal erachter wordt verteld. Dat is best wel spannend, want je weet immers niet wat je kan verwachten. Het worden intieme, (semi-) akoestische optredens. Dat vereist ook het nodige voor de zang, omdat die niet wordt ondersteund.” De Raakvlak-groep oefent wekelijks bij Strik Beats en in schouwburg Odeon. Fransen: “De schouwburg is onze thuisbasis en daarmee zijn we heel erg blij.”

De Raakvlak Academie, nu twee jaar actief in Zwolle, wil jonge mensen met muzikaal talent tegemoet komen. “Het gaat vooral om mensen die thuis muziek maken en geen aansluiting kunnen vinden bij een orkest of band. Wij helpen ze via een coachingstraject aan een plekje. Ook met onze eigen band Raak geven we ze podiumervaring en leren ze podiumpresentatie. Momenteel hebben we twaalf studenten in een traject. Bij binnenkomst bepalen we hun behoefte en koppelen we ze aan de juiste muzikant of coach”, legt Fransen uit.

Zie het complete programma van het Stadsfestival www.stadsfestival.nl.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo