De Swollenaer

Woensdag, 5 augustus 2020

Op 5 augustus (week 32) verschijnt er geen papieren editie noch E-paper van de Swollenaer. De nieuwsvoorziening op onze website gaat wel altijd door.

Stamgasten lopen Halve Marathon van Hetebrij naar Hetebrij

Stamgasten lopen Halve Marathon van Hetebrij naar Hetebrij
Foto: Eigen foto
Redactie: Erik-Jan Berends

BINNENSTAD - Nu de halve marathon van Zwolle zaterdag 13 juni niet doorgaat, hebben vijf vaste gasten van Café De Hete Brij het initiatief genomen om toch hun ‘rondje’ van 21,1 kilometer te kunnen lopen.

Het wordt nu niet ‘de halve van Zwolle’, maar wel ‘de halve van Hetebrij Personenvervoer’ van Wijhe naar café De Hete Brij in Zwolle. De lopers starten om 10.00 uur; de eerste loper finisht rond 11.45 uur op De Nieuwe Markt in Zwolle. Evenals de Zwolse Halve ondersteunt PBN Music & Events ook deze halve marathon.

Stamgast

Zowel de taxibranche als de horeca zijn hard getroffen door Covid-19. Om Elles Hetebrij en haar broer Wilfred een hart onder de riem te steken kwam stamgast Floris-Tjibbe van Weringh met het idee een halve marathon te lopen van Wijhe naar Zwolle. De route van precies 21,1 kilometer was snel uitgezet.

Huiskamer

Hetebrij Personenvervoer, het bedrijf van broer Wilfred Hetebrij, staat sinds jaar en dag garant voor personenvervoer in de ruimste zin van het woord. Het wagenpark van Wilfred loopt van traditionele taxi (laat ons de BOB zijn) tot touringcars. Zus Elles Hetebrij opende in 1998 aan de Nieuwe Markt haar café. Al snel groeide het uit tot de huiskamer van Zwolle. Café De Hete Brij staat sinds jaar en dag in de café top honderd, waarvan de laatste twee jaar in de Top tien.