De Swollenaer

Vrijdag, 18 september 2020

Nieuws uit Zwolle en omstreken

Stadkamer vervolgt ‘Sterker naar Werk- café’

Stadkamer vervolgt ‘Sterker naar Werk- café’
Redactie: Erik-Jan Berends

ZWOLLE - Het eerste Sterker naar Werk-café van het nieuwe seizoen gaat op maandag 7 september om 09.30 uur bij Stadkamer gaat van start.

Arbopositief en Stadkamer organiseren deze bijeenkomsten voor werkzoekenden in Zwolle en de regio. Bijzondere gastspreker deze eerste bijeenkomst is Erik Hettinga van het UWV over arbeidsmarkt, opleidings- en omscholingsmogelijkheden en CV/online solliciteren. De toegang is gratis.

Kansen

Hettinga gaat met de aanwezigen in gesprek over de arbeidsmarkt regio Zwolle. In welke branche zijn kansen, waar zitten risico’s. Daarbij kijkt hij ook naar de opleidingsmogelijkheden die er in deze regio zijn en waar ze zijn te vinden. Als de tijd het toelaat, wil hij aandacht besteden aan het maken van een CV en het zich online laten zien. Hoe laat je jezelf dan zien en waar kan je op letten? Dat kan bijvoorbeeld door lid te worden van Online Banenmarkt Regio Zwolle. Op dit platform delen werkgevers uit de regio vacatures en komt informatie over opleiden, omscholen en zich presenteren.

Doel

Het Sterker naar Werk-café voor en door werkzoekenden vindt elke twee weken plaats op de maandagochtend. Het doel is om door het uitwisselen van kennis en ervaringen de positie van werkzoekenden te verbeteren. Aanmelden kan via www.stadkamer.nl.